Imádjuk a fokhagymát az ételekben, és azt is, amikor sütés közben belengi az illata a konyhát. Azt már kevésbé, hogy a kezünkön még napokkal később is érződik a fokhagymaszag. Szerencsére erre is van megoldás.

A PureWow egyik megoldása kicsit meglepő, de állítólag hatásos. Nem kell a módszerhez semmi különleges eszközt vásárolni, csupán vízre és valamilyen rozsdamentes acélból készült tárgyra van szükségünk, ami lehet egy csap, egy kanál vagy akár egy éppen nem használatos kutyatál. A feladat egyszerű: csak dörzsöljük víz alatt a rozsdamentes acélból készült tárggyal a tenyerünket és a kézfejet kézmosás közben, egészen addig, míg el nem múlik a szag.

Forrás:
iStock

Tudjuk, kicsit bizarrnak tűnik, de tényleg működik, ugyanis az egész mechanizmus színtiszta kémián alapszik, amelynek az eredménye, hogy a fokhagymaszag egyszerűen áttranszformálódik a kezedről az acélra. 

Olyannyira, hogy már léteznek úgynevezett acélszappanok is, amik nemcsak a fokhagyma, de a hagyma és a hal nem túl kellemes szagát is eltüntetik a kézről. Érdemes rákeresni a neten, létezik formatervezett és gyönyörű változat, de beszerezhetjük olcsón is a praktikus kis konyhai kütyüt.

Forrás:
Philippi.com