Írd be, mit keresel:

Csipsz egészségesen, olaj nélkül, mikróban

Akármennyire finom is a ropogósra sült burgonyaszirom, a csipsz, jól tudjuk, hogy alattomosan sok zsiradékot és sót tartalmaz a készen vehető, zacskós változat. Házilag készíthetjük sütőben sütve, jóval kevesebb olajjal, de akár mikrohullámú sütőben is, olaj nélkül!

Cookta - 2016.09.17.
Csipsz egészségesen, olaj nélkül, mikróban

A mikrós sült krumpli nagyon egyszerű, és pár perc alatt elkészül, egészségtudatosok, kollégisták és kezdő háziasszonyok, sütővel nem rendelkezők örülhetnek ennek az ötletnek. Van azért néhány apróság, amire érdemes odafigyelni.

1. A meghámozott krumplit érdemes nagyon vékonyra vágni, a szeletelést a zöldséghámozóval a legegyszerűbb elvégezni, ezt viszont csak közepes vagy kisebb méretű krumpliknál tudjuk alkalmazni, vagyis inkább ilyeneket válasszuk, most kerüljük a nagyobb burgonyákat.

2. A felszeletelt krumplit hideg vízben érdemes leöblíteni, hogy a keményítőt kicsit kimossuk belőle.

3. A leöblített krumpli felületéről mindenképpen itassuk le a nedvességet, hogy a krumpli szárazon kerüljön a mikróba: sülnie kell, nem pedig főnie.

4. Akkor lesz ropogós a mikrós csipsz, ha a krumpliszeletek sem egymáshoz, sem máshoz nem érnek a sütés során, ezért nagyon praktikus a pálcára fűzés, ahogy az alábbi videóban is látható.

Objektum doboz

Mikrós csipsz

Hozzávalók:

  • 2 közepes krumpli
  • csipetnyi pirospaprika, csili vagy fűszerkeverék

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyon vékonyan felszeleteljük, majd hideg vízben leöblítjük. Konyhai papírtörlőre rakosgatjuk, felületéről is felitatjuk a nedvességet, majd sózzuk, kis fűszerrel megszórhatjuk.

A krumpliszeleteket fapálcikákra fűzzük úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, a kis nyársakat egy tálka tetejére fektetjük, betesszük a mikróba, amit 600 wattra állítunk, és 3-4 perc alatt megsütjük.

Megeszegethetjük a nyársról is, de tálkába is tehetjük, ízlés szerint még tovább fűszerezhetjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.