Írd be, mit keresel:

Gombafejek töltve és tekerve, fetával, baconnel

Három alapanyag, amely tökéletes harmóniát alkot, pár perc munka az összeállítása, és mindenkit levesz a lábáról. A Cookta 2. Aranykanál-versenyének receptjeiből válogattunk, a legjobbakat magunk is elkészítettük.

Cookta - 2016.09.18.
Gombafejek töltve és tekerve, fetával, baconnel

A grillezés volt a témája a Cookta és a Heinz nagy nyári Aranykanál-díjas receptversenyének. A beküldött receptekből a 10 legjobb, legötletesebb bőséges Heinz ajándékcsomagot érdemel, a legjobb három ezenfelül még egy gazdag Ponti termékcsalád-válogatást is. A zsűri által kiválasztott 3 legjobb grillreceptet pedig el is készítjük – pontosabban elkészítettük –, és ebből választjuk ki kóstolás után a győztest, aki a fiatal iparművész és aranyműves Besnyői Rita által tervezett és készített Aranykanál-díjat megkapja. Az eredmény hamarosan kiderül, a TOP3-ba mindenesetre bekerült a Szemelácz Krisztina által küldött, fetával töltött, baconben sült gomba.

A recept ugyan rém egyszerű, de minden elismerést bezsebelhetünk vele, és ha épp nem alkalmas az idő grillezésre, sütőben is megsüthetjük. A füstös íz kicsit hiányozni fog, de úgy is kipróbáltuk, és veszettül finom. Mikes Márk gasztrobloggerünk, bormesterünk – és most már grillmesterünk – készítette el, mutatjuk is, sok fotóval.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Fetával töltött, baconben sült gomba

Hozzávalók:

  • gombafejek
  • szeletelt bacon
  • feta sajt

Elkészítés: A gombák tönkjét kitörjük a kalapból, a gombát megtisztítjuk. Grillrácson, faszén fölött elősütjük, majd tányérra szedjük.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

A fetát felkockázzuk, a gombakalapokba elosztjuk, és vékonyra szelt baconnel betekerjük. 

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Forrás:
Kerepeczky Anna

Visszatesszük a grillre, és időnként megforgatva pirosra, ropogósra sütjük.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Előételnek is tökéletes, mert gyorsan elkészül, de salátával akár főfogásnak is tálalhatjuk.

Forrás:
Kerepeczky Anna

Hamarosan jövünk az eredménnyel!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.