Írd be, mit keresel:

Zsűriztünk! Megvan a 2. Aranykanál-díj nyertese

A csokis receptversenyünk nagy sikerén felbuzdulva nyár közepén kezdetét vette a Heinz és a Cookta közös grill receptversenye is, ahová különlegesebbnél különlegesebb ételekkel neveztetek, mi pedig most nagy nehezen, de kiválasztottuk közülük a legjobbakat!

Cookta - 2016.09.19.
Zsűriztünk! Megvan a 2. Aranykanál-díj nyertese

Forrás:
Kerepeczki Anna

Kihasználva a nyárias ősz utolsó napjait, grillrácsot ragadtunk, kivonultunk a teraszra, és Mikes Márk segítségével grillre dobtuk három legkedveltebb receptünket, hogy aztán azokat egytől egyig végigkóstolva zsűrizhessünk. A top három receptünk között volt fetával töltött gomba, házi hamburger, sőt még polip is, a fődíj pedig nem más volt, mint a Besnyői Rita által tervezett 2. Aranykanál. A zsűrizésben részt vett kedvenc sommelier gasztobloggerünk, Mikes Márk, Fekete Anna Eszter projektmenedzser, és Zimre Krisztina, a Cookta.hu főszerkesztője. De ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük a helyezetteket!

3. helyezett: grillezett polip, egyenesen a tengerpartról

Forrás:
Kerepeczki Anna

Azt mindenképp leszögezhetjük, hogy ez volt a legkülönlegesebb recept, amelynek fő alapanyaga, a polip az egész szerkesztőséget lázban tartotta, sőt, az iroda minden tájáról csodájára jártak. Csalódásunkra a főzés végére szegény a felére zsugorodott, így nem jutott belőle mindenkinek, a zsűri szívét azonban így is sikerült rabul ejtenie. A recept tökéletessége a polip citrusos-fokhagymás előfőzésében rejlik, na meg persze a „falhoz csapkodásban”, amit mi egyszerű húsklopfolóval oldottunk meg… Ha valaki úgy érzi, neki márpedig muszáj egyszer polipot főzni, annak mindenképpen ajándék ez a recept, hiszen pont annyira autentikus, mintha egy tengerparti kis étteremben készítették volna. És arra mindenképp ügyeljünk, hogy soha ne fagyasztott alapanyaggal dolgozzunk, ennek a receptnek ugyanis „az alfája és az omegája” a friss, finom hal.

2. helyezett: fetával töltött, baconben sült gomba

Forrás:
Kerepeczki Ana

Egyszerű, de nagyszerű – az egyik legismertebb közhely, már ha ételről van szó, de ha valamire, akkor erre a fogásra tökéletesen ráillik, talán annyi változtatással, hogy a „nagyszerű” helyett a zsűri inkább a „fantasztikus” jelzőt emlegette. A fetával töltött gomba iskolapéldája annak, hogy nem feltétlenül kell bonyolult receptekhez és nehezen beszerezhető alapanyagokhoz folyamodni, ha valami igazán különlegeset szeretnénk varázsolni az asztalra (vagy éppen a grillre). Könnyű vacsoraként, esetleg salátával főfogásként, de legfőképpen előételként ajánljuk – vigyázat, eteti magát!

1. helyezett: hamburgerbuci és szaftos húspogácsa

Forrás:
Kerepeczki Anna

Néha a csönd többet mond minden szónál: miután a zsűritagok beleharaptak ebbe a házi buciba töltött tökéletes marhahúspogácsába, teljesen elállt a szavuk, és percekig szóhoz sem jutottak. Nem véletlen, hogy ez a fogás fogyott el a leghamarabb… Mind a buci, mind a húspogácsa „megállná a helyét bármelyik magyar street food étteremben”, Mikes Márk szavaival élve. Érződik rajta, hogy komoly receptúra és komplex tudás áll mindkét elem mögött, és bár a buci picit édesre sikerült, még ez sem tud rontani az élvezeti értékén. Aki otthon kísérletezne vele (mi mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy legalább egyszer próbálja ki!), annak javasoljuk, hogy legyen türelemmel, hiszen a buci kétszeri kelesztése bizony eléggé időigényes, de nagyon-nagyon fontos! A friss zöldségek és a jól megválasztott szószok pedig felteszik az i-re a pontot.

Heinz ajándékcsomagot nyert további 7 receptküldő: Bajnóczki Gabika, Tóth-Nacsa Ágnes, Bakos Attila, Bodnár Éva, Szabó Veronika, Páskuly Anett és Mikus Melinda. Mindenkinek gratulálunk, e-mailben jelentkezünk!

Gratulálunk az összes résztvevőnek és receptküldőnek, aki pedig most nem ért el helyezést, ne búsuljon – hamarosan újabb versennyel jelentkezünk!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.