Ha azt gondolnánk, hogy a csirke unalmas, akkor biztosan nem próbáltuk még elkészíteni egy ilyen különleges, joghurtos pácban!

Gyors, egyszerű és elronthatatlan – ez mind igaz a csirkére, bár néha hajlamosak vagyunk a dolgok könnyebb végét megfogni, és mindig ugyanazt a jól bevált receptet használni. Nagy hiba, hiszen legyen szó akár bundáról, akár pácról, a legapróbb változtatás is teljesen új dimenziókat nyithat meg előttünk! Úgyhogy elő a kreativitással és a kísérletezési vággyal és irány pácolni!

Csípős joghurtos csirkecombok

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz görög joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál csípős pirospaprika
  • 2 teáskanál római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • só, bors

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral vagy alufóliával, és kevés olajat spriccelünk rá.

Egy közepes tálban összekeverjük a pác hozzávalóit: az olívaolajat, a görög joghurtot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

A csirkecombokat meghempergetjük a pácban, majd sütőbe toljuk, és 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. A jobb íz érdekében a csirkéket hagyhatjuk 1-2 órán át, vagy akár egy éjszakán keresztül pácolódni – ebben az esetben természetesen nem úgy kezdjük, hogy előmelegítjük a sütőt… :)

Köretként rizst, salátát, esetleg kuszkuszt tálalunk hozzá.