Írd be, mit keresel:

A legfurább ételek, amelyek passzolnak a joghurthoz

Ha diétáról vagy egészséges táplálkozásról van szó, a joghurt szinte mindig szóba jön (már ha nem követünk laktózmentes étrendet), viszont azt azért be kell látnunk, hogy szegénynek nincs túl karakteres íze, ami miatt könnyen rá lehet unni. Kivéve, ha ezekkel a furcsaságokkal kombináljuk!

Cookta - 2016.09.26.
A legfurább ételek, amelyek passzolnak a joghurthoz

Sajnos, mint tudjuk, az egészséges ételek a legtöbbször nem éppen a legkülönösebbek, de néhány aprósággal mi viszont könnyedén azzá varázsolhatjuk őket. Intsünk hát búcsút a bolti, agyoncukrozott gyümölcsjoghurtoknak, nézzünk szét otthon, legyünk kreatívak, és alkossunk szuper dolgokat mindössze két hozzávalóból!

Forrás:
iStock

Lekvár

A késő nyár és a kora ősz a befőzések időszaka volt, ilyenkor a legtöbb kamra polca roskadozik a jobbnál jobb lekvároktól, úgyhogy itt az idő megbontani őket, és belevarázsolni őket egy tál natúr joghurtba. És mint mindennél, itt is a legfontosabb szabály: a házi sokkal jobb, mint a bolti! Így ha esetleg ti nem is tettetek el lekvárt idén, akkor irány meglátogatni a szülőket/nagyszülőket/termelői piacokat és beszerezni néhány üveg ínycsiklandó házilekvárt, ami a későbbiekben is jó szolgálatot tehet majd.

Pesto

Most kapaszkodjatok meg: a joghurt nemcsak az édessel, hanem a sóssal is remekül passzol! Tudjuk, elsőre furának tűnhet pestót önteni a joghurtunkba, pedig meglepően különleges, zöldséges-fűszeres ízt ad neki. Ha mégis túl extrémnek találjuk ezt a verziót, akkor használhatjuk zöldségek (sárgarépa, zeller stb.) mártogatósaként is – ez pedig akár vendégváróként is megállja a helyét.

Forrás:
iStock

Párolt zöldség

Ha már a zöldségeknél tartunk: maradt egy kis párolt zöldség az előző esti vacsiból? Joghurtba vele! Most őszintén, kell ennél több egy könnyű vacsorához?

Granola

A reggeli pelyhek non plus ultrája a granola, ami nem más, mint egy megpirított müzli. Reggelik, desszertek és egészséges nasik kedvelt alapanyaga, miért ne keverhetnénk bele a joghurtba is? Mi már többször is elkészítettük házilag, egyszer videóval is, most pedig ezeket az isteni pelyheket joghurttal kombináltuk – már kész is a tökéletes napindító!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.