Szeretem egy egészséges, friss turmixszal, smoothie-val indítani a napot. Egyrészt villámgyorsan elkészül, másrészt hihetetlen energiát és lendületet ad, miközben olyan, mint egy desszert! :)

Aki még nem próbálta a zöld turmixot, mindenképp tegyen egy próbát! Ha a jó arányokat eltaláljuk, akkor isteni finom, édes, krémes, gyümölcsös – miközben magában hordja a zöld levelek minden jótékony tulajdonságát. Csupa vitamin és rost, rengeteg nyomelem, miközben akár egy édességnek is beillik.

Italként is gyakran készítem, de hétvégén sűrűbben, tálkában is jó tálalni, színes gyümölcsökkel díszítve a tetejét – szerintem elkanalazgatva még finomabb, és tovább, jobban ízlelgethetjük a selymes, gazdag energiabombát. Lehet tovább turbózni inka- vagy gojibogyóval, chiamaggal, ki mit szeret, a lényeg, hogy feltöltekezzünk sok energiával és vitaminnal, nyomelemmel így ősszel. 

Forrás:
Színek és virágok blog

Nemcsak finom, de pillanatok alatt elkészül! A lényeg, hogy friss vagy fagyasztott gyümölcs és néhány marék spenót, mángold, fodros kel, saláta vagy más zöld zöldség legyen otthon. Fagyasztott ananásszal és banánnal is készítettem nyáron, úgy fagyinak is beillik... Érdemes friss gyümölccsel díszíteni a tetejét, úgy még a gyerekek is imádják, mégsem spenót reggelire! Mindenmentes, mégis finom!

Reggeli zöldturmix-tál

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 marék mángold vagy zsenge spenót
  • 20 dkg ananász
  • 1 banán
  • 6 darab mentalevél
  • 1 dl víz

Valamint:

  • friss gyümölcs a díszítéshez

Elkészítése: A mángoldot vagy spenótot megmossuk, az ananászt és a banánt meghámozzuk, feldaraboljuk. Az előkészített hozzávalókat beletesszük a turmixgépbe, és krémesre összeturmixoljuk. 

Tálkákba adagoljuk, és friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Forrás:
Színek és virágok blog