Ismeritek a csicsókát? Szerintem méltatlanul mellőzött szuper alapanyag, csupa egészség, nyersen, főzve, sütve is isteni. Gyerekkori kedvencem, most készítünk is egy finom, forró, selymes krémlevest belőle!

Szerencsére egyre népszerűbb a csicsóka, kezdjük újra felfedezni a krumplira ízben és külsőben is hasonlatos zöldségfélét, ami botanikailag viszont nem a burgonya, hanem a napraforgó rokona, erre bizonyság szép sárga virágja, és hasonlóan magasra is nő. Csodaszép, vidám a virágja, ha van kertetek, ezért is érdemes a kerítés mellé ültetni belőle. Nagyon igénytelen, elvan magában, és egészen télig szedhetők ki a földből a gumói, az értékes csicsókák.

Fontos tudni, hogy bár ízre és állagra hasonlít a krumplihoz, a burgonyánál hatszor nagyobb a rosttartalma, kimondottan ajánlott cukorbetegeknek, mivel a benne lévő inulin nevű anyag bizonyítottan csökkenti a vér inzulin-koncentrációját, de a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is bizonyított már. És mindehhez még finom is!

Objektum doboz

Finom krémleveseket itt találtok >>

Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>

Csatlakozzatok Facebook-oldalamhoz, ahol már nagyon sokan vagyunk >>

Vagy nézzétek meg szépségápolási tanácsaimat és DIY ötleteimet a Vous.hu oldalon >>