Írd be, mit keresel:

Pálcás pizza, a legújabb őrület

A pizza megunhatatlan és egyszerűen tökéletes étel, számtalan módon variálható, és nemcsak a feltét, hanem a forma is. Most itt a jégkrém alakú változat, amit nevezhetünk nyugodtan pizza-popnak is.

Cookta - 2016.10.07.
Pálcás pizza, a legújabb őrület

A pizzás csiga, pizza-csillag, pizzagolyó után itt a pálcás pizza is, amivel gyerekeinknek vagy vendégeinknek nagy meglepetést és örömet szerezhetünk. Nagyon egyszerűen elkészíthető, akár kész pizzatésztát használunk, akár mi magunk készítjük a kelt tésztát hozzá.

A videón jól követhető a mókás pizza-pop készítése, alatta a részletes receptet is mutatjuk.

Objektum doboz

Pizza-pop

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzatészta
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • 4 szelet sonka
  • 8 levél bazsalikom
  • 8 dkg reszelt pizza-mozzarella
  • 1 tojás a tészta kenéséhez
  • kevés reszelt sajt és bacon a tetejére
  • 4 fapálca

Elkészítés: A pizzatésztát kiterítjük (vagy vékonyra kinyújtjuk). 8 ovális formát szúrunk ki belőle, ebből négynek az egyik végéhez fapálcát teszünk, a tésztát megkenjük paradicsomszósszal, mindegyikre 1-1 szelet sonkát, 2-2 levél bazsalikomot és reszelt mozzarellát teszünk. A szélüket lekenjük elhabart tojással, és befedjük a maradék 4 tésztával, lenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott baconnel, majd a tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt megsütsük.
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.