Írd be, mit keresel:

Gyors mediterrán tészta cukkinivel és kukoricával

Friss és zsenge zöldségekből, tésztával tökéletes húsmentes fogás készülhet: ebbe a raguba most kizárólag zöldség került, amit olvasónk saját házi gyúrt metélttel tálalt, de a boltban vásárolt tésztával is elkészíthető, úgy is finom lesz.

Cookta - 2016.10.17.
Gyors mediterrán tészta cukkinivel és kukoricával

Kimondottan kiadós és egyszerű, gyorsan elkészül, és mégis isteni finom: ilyen receptekért mindig hálásak vagyunk. Életmentőek lehetnek sietős napokon, és persze előfordul, hogy annak is nagyon örülünk, ha pénztárcabarát. Ez a színes és finoman fűszeres fogás nagy sikerre számíthat, és még a hús sem hiányzik belőle!

A raguba került cukkini, főzni való kukorica, újhagyma és kétféle paradicsom. A fűszereknek, a friss bazsalikomlevélnek és a roppanós zöldségeknek köszönhetően pedig nagyon finom.

Forrás:
Kard Sándorné

Zöldséges ragu metélt tésztával

Hozzávalók 2 személynek:

  • 20 dkg házi metélt tészta
  • 1 db zsenge cukkini
  • 1 cső főzni való kukorica
  • 1 csokor újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db paradicsom
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz

Elkészítés: Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve pároljuk roppanósra.

Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit. Így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, és forgassuk alaposan össze.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.

Forrás:
Kard Sándorné

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.