Írd be, mit keresel:

A másnapos kenyér új élete

Ha tiszteljük az ételt, akkor nem bírjuk a pazarlást, és egy szelet kidobott kenyér is vétek. Mentsük meg inkább, hiszen annyi módon felhasználható a ránk maradt kenyér!

Cookta - 2016.10.20.
A másnapos kenyér új élete

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne vegyünk belőle túl sokat. Ha tudjuk, hogy nem fogjuk megenni egyszerre a nagyobb mennyiséget, válasszunk inkább kiflit vagy zsömlét, esetleg szeletelt kenyeret – ami valamivel tovább friss marad –, főleg, ha hűtőben tároljuk. Ha mégis túl soknak bizonyulna, akkor pedig le is fagyasztható, pirítóban utána könnyen felfrissíthető.

Ha túl késő, és mégis megmaradt belőle valamennyi – másnapra vagy harmadnapra –, készíthetünk belőle olyan fogásokat, amikhez kifejezetten szikkadt kenyér kell. Ha már nem megfelelő az állaga, készíthetünk belőle tölteléket húsokhoz, vagy használhatjuk fasírtokhoz, zöldségfasírtokhoz, de egy bundás kenyér is kiváló vacsorára, reggelire vagy főzelékhez feltétnek, ahogy a pirított kenyérkocka – vagyis a kruton – levesbe, salátába is remek.

Mindennapi kincsünk, a kenyér

Mindennapi kincsünk, a kenyér
Forrás:
Alexandra.hu

Édes vagy sós felfújtakhoz is kiválóak ezek a „maradékok”, amiket sajttal, baconnel, tojással és zöldségfélékkel is felturbózhatunk, az édes változatokhoz pedig a túró, a mák, a dió és a lekvár is tökéletes választás.

Levesbe vele!

Szintén tuti siker, ha levesekhez használjuk a szikkadt kenyeret. Ezt többféleképpen is tehetjük. A krutont – pirított kenyérkockát – például nagyon egyszerű elkészíteni, levesek mellé tökéletes választás, és viszonylag sokáig eláll.
 
Ha sajtos vagy fokhagymás pirítós készül a szikkadt kenyérből, feldobhatjuk a legegyszerűbb krémleveseket is, vagy akár a hagymalevest. Ez nemcsak a kiadóssága miatt célszerű, hanem mert sokkal izgalmasabb lesz a fogás a különböző állagok váltakozásával. Krémes leves és roppanós pirítós, kell ennél több?
 
További tippek, trükkök tudnivalók >>

Receptötletek szikkadt kenyérrel:

Cézár-saláta >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockával >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Serpenyős melegszendvics >>

Klasszikus fasírt >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.