Írd be, mit keresel:

Mi legyen a maradék főtt krumplival?

Maradékot nem dobunk ki, ez nálunk fontos szempont. Egyrészt azért, mert becsüljük az ételt, másrészt azért, mert kreatívan mindent fel lehet használni. És mi szeretjük az ilyen kihívásokat. Mutatunk néhány tippet, trükköt, receptet!

Cookta - 2016.10.21.
Mi legyen a maradék főtt krumplival?

Vannak ételek, amelyek szeretik a felmelegítést, de a krumpli pont nem ilyen. Sem a főtt krumpli, sem az ebből készült krumplipüré, ezek csak frissen finomak. Előfordul, hogy néha kicsit több készül, de ekkor sem kell a kukában landoltatni őket, mert nagyon jól felhasználható mind a főtt krumpli, mind a burgonyapüré úgy, hogy igazán finom legyen a végeredmény, és senkinek eszébe se jusson, hogy maradékmentésről van szó!

Sima főtt krumpli újrahasznosítása

Ha héjában főtt vagy hámozott, kockára vágott krumplival van dolgunk, akkor rengeteg a lehetőség. A héjas krumplit félbevágva megtölthetjük különféle módokon, esetleg maradék felvágottakat, sajtot felhasználva, vagy készíthetünk belőle rakott krumplit.

Ha hámozott és darabolt főtt burgonyával van dolgunk, abból készülhet krumplis tészta nudlihoz, gnocchihoz, barackos vagy szilvás gombóchoz, süthetünk krumplis pogácsát vagy krumplis lángost, de akár felhasználhatjuk egy paprikás pörköltalappal grenadírmarshoz is.

Barackos gombóc

Barackos gombóc

Maradékmentés krumplipürével

A tejes-vajas krumplipüré megmentése már nagyobb kihívás, de ez sem mehet kárba. Hidegen és melegítve sem túl finom, de egy zöldséges krémlevest sikeresen besűríthetünk vele, ha a turmixolás előtt hozzáadjuk, majd ezzel turbózzuk krémesre… 

Készíthetünk a kissé megfáradt krumplipüréből sütőben hercegnőburgonyát vagy olajban sült krokettet egy kis tojás, liszt és sajt hozzáadásával, az utóbbit zsemlemorzsában megforgatva, vagy egy pásztorpitében is újraéleszthetjük a megmaradt krumplipürét.

A legjobb receptek: Burgonya

A legjobb receptek: Burgonya
Forrás:
Alexandra.hu

Krumplikedvelőknek ajánljuk

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű, minden ízzel könnyen kombinálható. Így a legváltozatosabb elkészíthető zöldség, nem véletlen, hogy világszerte a legnépszerűbb is.

Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált, praktikus kis kézikönyv minden ízlésnek kínál megfelelőt: vegetariánusok, húsimádók, fogyókúrázók, de legfőképp a burgonyakedvelők forgathatják élvezettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.