Imádom az olasz konyhát, minden ízét és illatát, és az is jó benne, hogy lehet ráérősebben és villámgyorsan elkészíteni a különféle mediterrán fogásokat. Ez a spenótos gnocchi is kedvenc, ráadásul tényleg 15 perc alatt elkészül!
Bevallom, bár szeretnék, sokszor esélyem sincs házi gnocchit készíteni az időhiány miatt. Ilyenkor két választásom van. Vagy benyúlok a fagyasztószekrénybe, és előveszem a saját házi gnocchimat, vagy a manapság szinte minden jobb boltban kapható friss, nem fagyasztott, előre elkészített változatot veszem, melyből a szó szoros értelmében villámgyors vacsora dobható össze.
Nagy kedvencem gyerekkorom óta a spenót. Imádom az ízét, nem mellékesen csodás színe van, mely a természet tisztaságát és az egészséget tükrözi nekem. A boltokban vásárolható spenótpüré tökéletes alapanyag mindenféle tésztaételhez. Sűríteni nem szoktam, általában erre a célra egy mozzarella sajtot turmixolok bele. Természetesen nem maradhat ki belőle egy kis fokhagyma sem – így lesz tökéletes az összhatás.

Spenótos gnocchi
Hozzávalók:
- 50 dkg gnocchi
- 1 csomag (450 g) spenótpüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 csomag (125 g) mozzarella
- só, bors
- 20 dkg tejszín
- 1 nagy marék friss bébispenót (elhagyható)
Elkészítése 15 perces verzióban: Óvatosan vajat hevítünk egy vastag falú fazékban úgy, hogy enyhén karamellizálódjon, de semmiképp ne égjen meg.

Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd a fagyasztott spenótpürét, és óvatosan felolvasztjuk a meleg tejszínben.

Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a fokhagymákat.



Főzzük pár percig, majd mozzarella sajtot szaggatunk bele, melyet botmixerrel eldolgozunk.



A gnocchit nem főzzük külön, hanem a szószba öntve óvatosan pár perc alatt hőkezeljük.


Egy nagy marék bébispenótot dobunk bele, és azonnal tálalhatjuk.

Mozzarella sajtot grillezhetünk rá, ha olyan kedvünk van.

