Írd be, mit keresel:

Nyáridéző gyors fogás fűszeresen, finoman

Tengerparti, mediterrán hangulatú a garnélás spagetti, ami ráadásul tizenöt perc alatt elkészül, bazsalikomos, fokhagymás és fehérboros, kellemesen krémes, és azok is bátran elkészíthetik, akik eddig még nem merészkedtek garnélával dolgozni.

Cookta - 2016.10.25.
Nyáridéző gyors fogás fűszeresen, finoman

Fagyasztva a legtöbb szuper- és hipermarketből beszerezhetjük a konyhakész garnélát vagy koktélrákot, és ha kisebb méretűek – ami ehhez a tésztaételhez tökéletesen megfelel –, nem is olyan drága. Nagy előnye, hogy fehérjében igen gazdag, könnyen emészthető, ráadásul gyorsan elkészül. Két-három perc alatt megsül vagy megfő, így ideális egy gyors, ünnepibb, nyáridéző vacsorához.

Ha előkészítjük az alapanyagokat, akkor a szósz és a tészta egyszerre készül el, szóval megvagyunk vele tíz perc alatt, és egy krémes, tejszínes-mascarponés, fehérboros-fokhagymás, garnélával és koktélparadicsommal gazdagított szósszal forgathatjuk össze a leszűrt tésztát. A fehérborból ne csak a szószba tegyünk: kínáljunk egy pohárkával a kész spagetti mellé is…

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Garnélás spagetti

Hozzávalók:

  • 20 dkg konyhakész koktélrák
  • 1 db salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 6 db bazsalikomlevél
  • só, bors
  • csipet csili
  • 1 evőkanál citromlé
  • 30 dkg spagetti

 
Elkészítés: A tésztát feltesszük főni bő sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.

Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a megtisztított és felaprított salotta hagymát. 1 percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma, ezzel is 1 percig pirítjuk, majd a félbevágott koktélparadicsommal is, végezetül a rákokat dobjuk a serpenyőbe, és ezzel is 1 percig pirítjuk. Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, csilivel és felaprított bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarponét, ha újra forr, már kész is a szósz.

A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a tésztaszósszal, meglocsoljuk citromlével és kevés olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.
 
 
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.