Írd be, mit keresel:

Itt az egészséges házi Nutella!

Nem bírjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a házi mindenből jobb, mint a bolti – és nincs ez másképp a Nutellával sem. Főleg, ha még egészséges is!

Cookta - 2016.10.30.
Itt az egészséges házi Nutella!

Kevés népszerűbb hozzávalót tudunk mondani a Nutellánál – az édes krémet eredetileg szendvicsre tervezték, de gyorsan meghódította a sütemények és édességek piacát is. Nem csoda, hiszen egy masszív, tömör gyönyör mogyorókrémről van szó, aminek nincs is nagyon konkurenciája a piacon.

Azaz nem volt eddig: ugyanis most elhoztuk nektek a házi mogyorókrémek legegészségesebb, ráadásul vegán verzióját! Viszlát, bűntudat, helló, édes percek!

Vegán mogyorókrém házilag

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 15 dkg mogyoró
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál kókuszkrém
  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • egy csipet só

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapon kb. 12 percig pirítjuk a mogyorókat, majd ha kész, egy konyharuhába csavarjuk őket, és ledörzsöljük róluk a megpörkölődött héjakat. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Ha kihűltek, finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és addig keverjük, amíg selymes állagú krémet nem kapunk.

Ha kész, befőttesüvegekbe töltjük a krémet. Hűtőben tárolva két hétig eláll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.