Egy fantasztikus „melegszendvics”-receptet osztok meg veletek, amit a napokban készítettem. Valójában nem is szendvics, de melegszendvicssütőben készül, és hasonlóan is fogyasztható, egészséges és finom!
A zabpehely állandó alapanyag nálam, készítem zabkásának, házi müzliszeletet is készítek belőle, de a túrógombócot is ezzel készítem. Glikémiás indexét tekintve közepes felszívódású, így viszonylag hosszan okoz teltségérzetet. Magas a rosttartalma, és jelentős ásványianyag- és vitaminforrás is egyben, a sportolóknak és az egészséges életmódot követőknek szerintem alapélelmiszer.
Az is jó a zabpehelyben, hogy rengeteg módon felhasználható: most például sovány túróval és tojással kevertem össze, és melegszendvicssütőben sütöttem meg. Ízlés szerint gazdagítható apróra vágott sonkával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel, bármi olyannal, ami egy klasszikus melegszendvicsbe kerülne.
Nagyon egyszerű és villámgyorsan összeállítható, elképesztően finom frissen és hidegen is, így magunkkal vihetjük tízóraira, uzsonnára is ezt az egészséges harapnivalót.
Hamis melegszendvics
Hozzávalók 1 adaghoz:
Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. A melegszendvicssütőt kikenjük kókuszolajjal, és belekanalazzuk a masszát, elegyengetjük. Kb. 15-20 perc alatt sül készre a hamis melegszendvics.
Frissen is kiváló, de uzsonnára is elcsomagolható. Én most ezt eszem minden reggel. 😛