Írd be, mit keresel:

Isteni krémes és melengető puncs tojáslikőrrel

A tojáslikőr ünnepi klasszikus, karácsonykor és húsvétkor koccintunk vele és kortyolgatjuk leginkább. Téli lélekmelengetőnek is ideális, főleg akkor, ha felturbózzuk kicsit. Forró tojáslikőrös puncs 4 hozzávalóval!

Cookta - 2023.12.10.
Isteni krémes és melengető puncs tojáslikőrrel

A hideg és szürke téli napokon hamar jön a sötét, átfázunk, mire hazaérünk, és ekkor kellene meghitten készülnünk a karácsonyra: ehhez bizony valami testet-lelket felvidító finomságra van szükség! Lehet ez egy fűszeres gyömbértea, egy tökéletes forró csoki, egy pohár forralt bor vagy épp a legújabb izgalmas ital, a tojáslikőrös puncs, amit azért is érdemes tesztelni, mert téli csajos összejöveteleken is nagyon nagy sikere van, vendégvárónak is tökéletes, percek alatt kész – és csupán 4 hozzávaló kell hozzá.

Tojáslikőr, narancslé, fehérbor és egy kis vaníliás cukor kell csupán ehhez a boldogsághoz, de adhatunk hozzá fahéjat, csillagánizst, esetleg egy csipet mézeskalácsos fűszerkeveréket is, ízlésünk és a házi fűszerkínálat szerint. Izgalmas, krémes, ellenállhatatlan, úgyhogy csak óvatosan! Forralni nem szabad, csak jó melegre hevíteni, hogy az alkohol ne szabaduljon ki belőle, de kellően forró legyen, hogy jól átmelengessen!

Tojáslikőrös forró puncs

Hozzávalók:

  • 3 dl tojáslikőr
  • 2,5 dl narancslé
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tojáslikőrt, a narancslét és a fehérbort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kevergetve felmelegítjük, de mielőtt felforrna, levesszük a tűzről.

Csészékbe vagy bögrékbe töltjük, azonnal kínáljuk-kortyoljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.