Írd be, mit keresel:

Almapuncs – jobb, mint a forralt bor!

A hűvös téli napokon egy forró ital életmentő és lélekmelegítő, kiválthat egy desszertet, jó alternatíva kávé és tea helyett, de ünnepi vendégvárónak is sokkal izgalmasabb, mint egy narancslé, pohár pezsgő, ráadásul az illata is már csupa otthonosságot és ünnepi hangulatot áraszt!

Cookta - 2016.12.20.
Almapuncs – jobb, mint a forralt bor!

Az almapuncs nagyon gyorsan elkészül, eszméletlenül finom, csak almalé és néhány téli fűszer kell hozzá. Annyira illatos és mennyeien finom, hogy mindenkit levesz a lábáról. Alapértelmezésben nem is puncs, hanem egy forró és fűszeres almalé, de a felnőtteknek megbolondíthatjuk egy kevés alkohollal, néhány szelet almával pedig elképesztően mutatós finom téli ital.

Almapuncs

Hozzávalók:

  • 1 liter 100%-os almalé
  • 2 dl víz
  • 4 rúd fahéj
  • 3 szem csillagánizs
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál méz vagy 4-6 kockacukor
  • 1 narancs
  • 2 cl rum vagy pálinka fejenként (opcionális)

Elkészítés: A 2 dl vizet feltesszük melegedni, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, gyenge tűzön a forrástól 10 percet gyöngyöztetjük, majd hozzáadjuk az almalevet, a narancs vékony késsel levágott héját és kifacsart levét, valamint a mézet, és épp csak összemelegítjük. Nem hevítjük forrásig, nehogy elillanjon a narancs, a méz és az almalé vitamintartalma.

Az italt átszűrjük – vagy ha nem zavaróak a fűszerek, akkor ez el is hagyható –, poharakba osztjuk, felnőtteknek poharanként 2 cl rumot vagy pálinkát öntünk bele ízlés szerint, és forrón elszürcsöljük az aromás, fűszeres, melengető italt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.