Írd be, mit keresel:

Kétgenerációs mézes krémes, amely nélkül nem karácsony a karácsony

Minden családnak megvannak a jól megszokott karácsonyi szokásai, és persze azok az ételek, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Nálunk ez a nagyiféle mézes krémes.

Cookta - 2016.12.21.
Kétgenerációs mézes krémes, amely nélkül nem karácsony a karácsony

Igazi klasszikus, békebeli és nagyon házias sütemény a mézes krémes, nem mondhatom, hogy gyors és egyszerű, az elkészítése kissé bonyodalmas, hiszen a tésztalapokat külön kell megsütni, de nekem elhihetitek, hogy megéri a fáradalmat.

Forrás:
Kiss Tímea

Mézes krémes

Mézes krémes

Mézes krémes
Forrás:
Kiss Tímea

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 10 evőkanál tej

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba kimérjük, alaposan összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 10 percig sütjük, amíg gyönyörű barna nem lesz a tészta.

Hasznos információk a tészta megsütéséhez! Akkora sütőpapírt kell vágni, mint a tepsi alja, majd alaposan be kell lisztezni. A sütőpapíron nyújtjuk ki a tésztát, és így helyezzük rá a felfordított tepsire.
Ha elkészült mind a 4 lap, félretesszük.

Hozzávalók a főzött krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej

Valamint:

  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése: A tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáöntjük, és gyenge tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, majd miután a főzött krém kihűlt, belekeverjük. Ezzel elkészült a sütemény tölteléke.

Forrás:
Kiss Tímea

Elkezdődhet az összeállítás: a krémet megpróbáljuk három egyenlő részre osztani, majd elkezdjük beborítani vele a lapokat: tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém, majd végül tészta.

Forrás:
Kiss Tímea

Miután elkészültünk vele, letakarva félrerakjuk, hogy a krémtől megpuhuljon a tészta. Néhány nap múlva már isteni puha lesz, és senki sem bírja majd megállni, hogy ne vegyen belőle, amikor elmegy mellette. 🙂

Forrás:
Kiss Tímea

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.