A csokoládé olyan tökéletes, sokoldalú és izgalmas alapanyag, aminek senki nem tud ellenállni, ha evésről van szó, de a csoki megmunkálása is elképesztő kreativitásra sarkallja azokat, akik értenek hozzá. Fantasztikus képsorok következnek!

A csokival lehet egyszerű desszerteket készíteni, bonbont, trüffelt, táblás csokit, tortát, de vannak bonyolultabb folyamatok és technikák, amelyeket ügyes kezű és jó érzékű amatőrök is elsajátíthatnak. Ám van egy olyan szint, amit nagyon keveseknek sikerül elérni: ők a csokimesterek, akiknek a keze között a csokoládé egészen káprázatos átalakuláson megy át. Elképesztő tudás, anyagismeret, kézügyesség és gyakorlat együttesen teszik lehetővé, hogy valaki csokoládémesterré válhasson.

Az alábbi videóban igazi csokicsodák születnek, a mesterek pedig olyan könnyedséggel dolgoznak, mintha csak gyerekjátékról lenne szó. Ámuljatok!

Objektum doboz

Megnézem >>
Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Aki szívesebben megismerkedne közelebbről is a csokoládéval, a bonbonkészítéssel, az úgynevezett temperálással, a csokoládé történetével és fajtáival, annak jó szívvel ajánljuk a Nagy Csokoládékönyvet, a Cookta első kiadványát, ami praktikus és hasznos, telis teli olyan receptekkel, amelyek házilag, otthon is elkészíthetők, de emellett található benne útmutató a csokoládé feldolgozásához, illetve sok-sok gasztrotörténeti érdekességgel hívogat kulináris kalandra!