Írd be, mit keresel:

3 hatékony megoldás másnaposságra és méregtelenítésre

Reméljük, senkivel nem szaladt el a ló az év utolsó éjszakáján, de ha mégis, nem szeretnénk, hogy fejfájósan, émelygősen induljon az új esztendő. 3 hatékony csodaszert ajánlunk a konyhából!

Cookta - 2017.01.01.
3 hatékony megoldás másnaposságra és méregtelenítésre

A macskajaj ellen a legjobb a megelőzés, de ha „csak” túlettük magunkat, akkor is segítenek az alábbi egyszerű és természetes alapanyagok és receptek, hogy egy kicsit kikergessük a szervezetünkből a méreganyagokat.

Gyömbér

A legjobb méregtelenítő, vértisztító, remek ellenszere az émelygésnek, hányingernek. Reméljük, azért ennyire nem fajultak el a dolgok…

Ha van gyümölcscentrifugánk, akkor 4 sárgarépát és 1 almát diónyi gyömbérrel préseljünk át, majd fél citrom levével és pár szem jégkockával töltsük pohárba, és kortyolgassuk el. Ha nincs ilyen praktikus konyhagépünk, akkor reszeljünk le 2 nagyobb répát és 1 almát, diónyi gyömbért, pici mézzel és citromlével keverjük össze, és kanalazzuk el.

Menta

Gyógyír a gyomornak a menta, ideális herbateaként elkortyolgatva, ha van mentaolajunk, akkor 1-2 csepp 1 teáskanál mézzel egy pohár meleg vízben elkeverve is szuperhatékony.

Ha van friss mentánk, akkor készíthetünk egy könnyű mentás krémlevest is egy kis póréhagymával és néhány maréknyi fagyasztott zöldborsóval, kis sóval, pici tejszínnel, amit finomra vágott mentával összemixelünk.

Feketeretek

Segít a májnak a méreganyagok kiválasztásában, nagyon jó vértisztító. Ha nincs feketeretek otthon, fehér sörretekkel és hónapos retekkel is kipróbálható, de a feketeretek a leghatékonyabb.

Simán lereszelve, kicsit megsózva is ehetjük egy szelet szendvics vagy vajas kenyér mellé, de igazi méregtelenítő levest is készíthetünk belőle. A zöldségleveskockát 5 dl vízzel forraljunk fel, adjunk hozzá egy maréknyi megtisztított és vékonyra szeletelt feketeretket, takarékon főzzük 8–10 percig, majd a tűzről lehúzva reszeljünk hozzá félmaréknyi feketeretket, szórjuk meg 2 csipet kurkumával, hagyjuk 5 percet állni, majd fogyaszthatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.