Kevesen tudják, mivel sokkal kevesebb hír szól erről, hogy a Bocuse d'Or gasztronómiai világeseménnyel egy időben rendezik meg a cukrászok világbajnokságát, a Coupe du Monde de la Patisserie-t is. Idén Franciaország lett a győztes, egy nagyon is fiatalos csapattal!

A verseny nagyon komoly, 3 tagú csapatok indulnak a 2 évenként megrendezett versenyen, minden országot csak egyetlen csapat képviselhet, amit a közbeeső évben nemzeti versenyen választanak, mérettetnek meg – ugyanúgy, mint a Bocuse d'Or esetén. Idén január 22-23-án volt a nagy megmérettetés, és káprázatos desszertek készültek.

1989 óta rendezik meg a kicsit régebbi, idén 30 éves jubileumát ünneplő Bocuse d'Or gasztronómiai világeseménnyel együtt Lyonban a cukrászok versenyét, amelyen idén 22 ország indult 3 fős csapattal, mindegyikben 1-1 csokoládés, cukorműves és fagylaltra speciálizálódott cukrásszal. 

Az idei év nyertese Franciaország lett, Etienne Leroy, Bastien Girard és Jean-Thomas Schneider fantasztikus munkájával, 21 000 eurós aranyérmes díjat bezsebelve, de valószínűleg ennél sokkal többe került a felkészülésük. A második, ezüstérmes helyezett Japán lett 12 000 eurós sikerdíjjal, a harmadik pedig Svájc – ők 6 000 eurót zsebeltek be.

A nyertes francia csapat tagjai elképesztő pörgő-forgó kompozíciót álmodtak meg, fő témája a Guns N' Roses, nagyon csokis, nézzétek meg:

Objektum doboz

A győztes francia csapat pedig ilyen szemtelenül fiatal:

Forrás:
Facebook

És így örültek a sikernek:

Objektum doboz