Írd be, mit keresel:

Csoda csirkemell spenóttal és ricottával

A diétázók és testépítők számára az egyik legjobb kombináció a csirkemell és a rizs, igaz, sokan úgy gondolják, hogy hamar unalmassá válik. Tapasztalatból mondhatom, hogy ez nem igaz, és be is bizonyítom ezzel a szuperfinom recepttel!

Cookta - 2017.02.02.
Csoda csirkemell spenóttal és ricottával

Ismét egy csirke-rizs „gym”-kaja, és hogy mégse legyen unalmas, egy kicsit felturbóztam néhány kiegészítő hozzávalóval. Köztudott, hogy a csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, sovány húsa zsírt alig tartalmaz, a rizs pedig szuper szénhidrátforrásunk, lassan szívódik fel, és nagyon sok jótékony hatása van. Ehhez társult most egy kis spenót, ami szinte nullakalóriás, ám rostokban és vasban gazdag, illetve egy kis ricotta, ami a tejsavó sűrűje, vagyis kalóriaszegény, de fehérjében gazdag, nagyon krémes finomság.

Forrás: Domokos Enikő

Került még a tetejére egy kis sovány sajt, illetve mellé színes párolt zöldségekkel összeforgatott rizs: elképesztően finom volt, a csirke húsát szaftossá és omlóssá tette a ricotta, és az egész alig több mint fél óra alatt elkészült.

Én vasárnapi ebédre készítettem, így desszert is készült hozzá, méghozzá a számunkra megunhatatlan banános palacsinta – ennek a receptjét is hamarosan megosztom veletek!

Forrás: Domokos Enikő

Spenótos-ricottás csirkemell sajt alatt sütve

Hozzávalók:

  • 2-3 db csirkemellfilé
  • 1 doboz ricotta
  • 1 csomag spenótlevél
  • pici kókuszolaj
  • 1 tasakos rizs
  • reszelt light sajt
  • ízlés szerint zöldségek a rizshez, nálam: brokkoli, répa, kis kukorica volt a hűtőben éppen
  • fűszerek ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítése: A csirkemelleket bevagdostam, de nem szabad elvágni őket! Megszórtam kis sóval, borsot őröltem rá.

A spenótot kicsit megpároltam serpenyőben kevés kókuszolajon, picit sóztam, és összekevertem a ricottával. Ezt a masszát nyomkodtam a csirkemellek réseibe. Így került be a sütőbe, és kb. 20-25 perc sütés után még megszórtam reszelt sajttal, és visszatettem 10-15 percre a sütőbe.

Eközben megfőztem a rizst is, illetve megpároltam a zöldségeket. Összekevertem őket, és együtt tálaltam. Valami eszméletlen krémes és finom lett a csirke!

Forrás: Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.