Néhány éve jelent meg a hazai piacon, de ma már mindegyik hiperszuper kínálatában megtalálható a hűtőpultban a cottage cheese. Sokan túróként emlegetik, pedig nem az, szuper fehérjeforrás, és nem csak diétázóknak és alakformálóknak ajánljuk!

A cottage cheese hasonlít a túróhoz, de valójában egy olyan friss sajt, ami bár oltóanyaggal készül, nem erjesztik, nem érlelik. Ilyen egyébként a ricotta és a jóval zsírosabb mascarpone is, vagy például a feta. A cottage cheese érdekessége, hogy egy speciális eljárásnak köszönhetően a készítés során a tejből apró gömböcskék, borsszemnyi kis sima felületű göbök állnak össze. Kicsit hasonlít a túróhoz, de sokkal selymesebb, miközben nem krémes, hanem csupa pici golyócskából áll.

Nagyon izgalmas és finom tejtermék, a diétázók és a sporttal intenzívebben foglalkozók kedvence, mivel sok fehérjét és kevés kalóriát tartalmaz. Remek kalciumforrás, a gyerekek is nagyon szeretik, enyhén sós és nagyon krémes, a natúr változat édesen és sósan is remek alapanyag, illetve zöldfűszeres ízesítéssel kapható még kicsit sósabb változatban, ami szendvicskrémek helyettesítésére remek alternatíva.

Jó tudni!

100 gramm cottage cheese tápértéke 100 kcal, ami 12 g fehérjét tartalmaz, átlagosan 4,2%-os zsírtartalommal bír, de létezik light változatban is!

Hogyan használjuk?

Csakis nyersen, akár egy kis gyümölccsel magában, előételnek és desszertnek is remek. Tehetünk pár kanállal belőle gyümölcssalátába, zabpalacsinta tetejére, de bármilyen szendvicskrém remek, zsírszegény, de nagyon finom alternatívája lehet. Jöjjenek a felhasználási ötletek fotókon:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz