Írd be, mit keresel:

Ferrero házilag – a legfinomabb csokigolyó csak 4 alapanyagból

Nagyon mogyorós és csokis, lehetetlen nem szeretni, egyszerre olvad és roppan a szájban, az egyik legizgalmasabb csokis finomság a Ferrero Rocher. Ha nem ragaszkodtok az aranypapírhoz, akkor mutatjuk a tökéletes házi változatot, ami sokkal költséghatékonyabb, nagyon egyszerű, és igazi klónja az eredeti olasz bolti változatnak!

Cookta - 2024.02.23.
Ferrero házilag – a legfinomabb csokigolyó csak 4 alapanyagból

Ami nekünk a „piros mogyorós”, az az olaszoknak a Ferrero Rocher. Csokoládé és pörkölt mogyoró tökéletes összhangja, megunhatatlan és verhetetlen párosítás. Az olaszok egyik kedvenc csokija nálunk is nagyon népszerű, de őszintén szólva nem igazán pénztárcabarát. Viszont van házi változata is, amihez csupán 4 alapanyag szükséges, nagyon egyszerű, és ha mindent beszereztünk hozzá, akkor mindennemű extra konyhai tudomány nélkül készülhet is a mogyorós csokibomba.

A csoki és a mogyoró adott, ehhez jön titkos alapanyagként a nápolyi! Csokiparány is használható, de bármilyen csokis vagy mogyorókrémes nápolyi is megfelel, amit morzsásra aprítunk. Amitől mindez összeáll, az a Ferrero-cég legütősebb szereplője, a Nutella, ami extra mogyoróval és kakaóval turbózza fel a bonbonunkat! Meg is vagyunk, már csak össze kell ezeket raknunk: jöjjön a recept!

Ferrero Rocher házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg csokis vagy mogyorós nápolyi
  • 12,5 dkg Nutella
  • 20 dkg pörkölt földimogyoró
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A csokis vagy mogyorós nápolyit egy késes robotgéppel morzsásra mixeljük, a tartalmát egy tálba tesszük. A pörkölt földimogyorót 3 részre osztjuk, 1 adagot félreteszünk, 2 részt pedig a késes robotgéppel összeaprítunk, majd a felét a nápolyimorzsához adjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a Nutellát is, és kézzel összedolgozzuk. Ha nagyon puha, akkor 10 percre hűtőbe tesszük, hogy formázható legyen a brutális csokis masszánk.

Kisebb diónyi adagokat csípünk a masszából, golyót formázunk belőle úgy, hogy a közepébe 1 szem egész mogyorót teszünk.

Az étcsokoládét megolvasztjuk gőz fölött, majd a golyóbisokat megforgatjuk benne, és a félretett maradék aprított mogyoróban meghempergetjük. Tányérra vagy tálcára tesszük, és egy kis időre a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki kellően megdermedjen.

Ha valakit megtréfálnánk, akkor aranypapírba is csomagolhatjuk, de szerintünk ez felesleges – hiszen úgyis kicsomagolásra kerül rögvest!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.