A macifröccs a 80-as években volt igazán kedvelt ital, amikor a nem túl jó minőségű borral készült fröccsöket feljavították egy kis málnaszörppel. Ma szerencsére újra divatja van a gyümölcsös fröccsöknek, amelyeket friss gyümölccsel is készíthetünk, viszont most nem feljavítunk, így jó bort érdemes használni.

Forró nyári estéken a legjobb ital a fröccs, amit egy illatos, gyümölcsös borral önmagában is kellemes és kerek ital, de ínyencek megbolondíthatják egy kis gyümölccsel, szörppel, likőrrel, zöldfűszerrel. Most 3 izgalmas málnás változatot mutatunk.

Bodzás-málnás fröccs

Hozzávalók: 1 dl fehérbor, 1 dl szóda, 2 cl bodzaszörp, 5-6 szem málna, jég

Elkésztés: A pohárba jeget teszünk, beledobjuk a málnát, rálocsoljuk a szörpöt, kanállal kicsit összetörjük a gyümölcsöt, majd felöntjük a fehérborral és a szódával.

Málnás rozéfröccs

Hozzávalók: 1 dl rozébor, 1 dl szóda, 2 cl málnaszörp, 2 levél bazsalikom, 2 karika citrom, jég

Elkészítés: A pohárba jeget teszünk, ráöntjük a szörpöt, beledobjuk a bazsalikomot és a citromot, kicsit összetörjük, hogy kicsalogassuk az aromákat, majd felöntjük a rozéval és a szódával, megkeverjük.

Málnás Aperol-spritz

Hozzávalók: 1 dl fehérbor, 1 dl szóda, 3 cl Aperol, 2 karika narancs, 4-5 szem málna, jég

Elkészítés: A narancsot és a málnát a pohárba tesszük, ráöntjük az Aperolt, kicsit összetörjük, majd jeget adunk hozzá, majd felöntjük a borral és a szódával, kissé átkeverjük fogyasztás előtt.