Írd be, mit keresel:

Macifröccsök – 3 frissítő borkoktél málnával

A macifröccs a 80-as években volt igazán kedvelt ital, amikor a nem túl jó minőségű borral készült fröccsöket feljavították egy kis málnaszörppel. Ma szerencsére újra divatja van a gyümölcsös fröccsöknek, amelyeket friss gyümölccsel is készíthetünk, viszont most nem feljavítunk, így jó bort érdemes használni.

Cookta - 2023.07.17.
Macifröccsök – 3 frissítő borkoktél málnával

Forró nyári estéken a legjobb ital a fröccs, amit egy illatos, gyümölcsös borral önmagában is kellemes és kerek ital, de ínyencek megbolondíthatják egy kis gyümölccsel, szörppel, likőrrel, zöldfűszerrel. Most 3 izgalmas málnás változatot mutatunk.

Bodzás-málnás fröccs

Hozzávalók: 1 dl fehérbor, 1 dl szóda, 2 cl bodzaszörp, 5-6 szem málna, jég

Elkésztés: A pohárba jeget teszünk, beledobjuk a málnát, rálocsoljuk a szörpöt, kanállal kicsit összetörjük a gyümölcsöt, majd felöntjük a fehérborral és a szódával.

Málnás rozéfröccs

Hozzávalók: 1 dl rozébor, 1 dl szóda, 2 cl málnaszörp, 2 levél bazsalikom, 2 karika citrom, jég

Elkészítés: A pohárba jeget teszünk, ráöntjük a szörpöt, beledobjuk a bazsalikomot és a citromot, kicsit összetörjük, hogy kicsalogassuk az aromákat, majd felöntjük a rozéval és a szódával, megkeverjük.

Málnás Aperol-spritz

Hozzávalók: 1 dl fehérbor, 1 dl szóda, 3 cl Aperol, 2 karika narancs, 4-5 szem málna, jég

Elkészítés: A narancsot és a málnát a pohárba tesszük, ráöntjük az Aperolt, kicsit összetörjük, majd jeget adunk hozzá, majd felöntjük a borral és a szódával, kissé átkeverjük fogyasztás előtt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.