Írd be, mit keresel:

Cukkinis-sonkás omlett – kiadós fehérjebomba bármikorra

Az omlett univerzális étel, ezerarcú, lehet életmentő gyors ebéd vagy vacsora, de egy kényelmes, kiadós reggelire is ideális. Akkor igazán finom, ha könnyű és levegős, az alja picit lepirul, a teteje pedig rezgősen lágy. Sok mítosz övezi a tökéletes omlettet, de nem ördögösség ám, elég egy kis trükk hozzá.

Cookta - 2023.08.04.
Cukkinis-sonkás omlett – kiadós fehérjebomba bármikorra

Az omlettet a rántottától nemcsak az különbözteti meg, hogy nem keverjük-kavarjuk darabosra a sülő tojást, hanem az is, hogy egy kevés tej vagy tejszín, pici liszt vagy étkezési keményítő és egy gondolatnyi sütőpor is kerül bele. Ettől emelkedik meg, no meg persze a tojás is bír ezzel a tulajdonsággal, de még könnyedebb lesz a csipetnyi sütőportól.

Ha nincs kedvünk hosszan főzőcskézni, de mégis tartalmas és finom ételre vágyunk, akkor mindig jó választás az omlett. Nagyon változatosan variálható, gazdagíthatjuk reszelt sajttal a felvert tojást, de meg is szórhatjuk sütés közben, vagy rámorzsolhatunk egy kis fetát, kecskesajtot. Érdemes egy kis párolt zöldségalapot készíteni az omlett alá – ideális ehhez a cukkini, de zöldborsóval, spenóttal is nagyon finom, és hogy hús is legyen ebben a fehérjebomba fogásban, egy kis sonkával vagy más felvágottal is feldobhatjuk… Az alaprecept nálunk most sonkával és cukkinivel készült, de bátran lehet variálni.

Forrás: iStock

Cukkinis-sonkás omlett

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 4-5 tojás
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1/2 dl tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőbe 2 evőkanálnyi olajat felforrósítunk, rádobjuk a cukkinit, átkeverjük, és lefedve 5 percig pároljuk.

Közben a sonkát vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat egy keverőtálba felütjük. Kézi habverővel kissé felverjük, hozzáadjuk a sütőport, a keményítőt és a tejet, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.

A cukkinit picit sózzuk, hozzáadjuk a sonkát, óvatosan átkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a tojásos keveréket. Lefedjük, és 5–6 perc alatt megsütjük, ízlés szerint remegősre vagy keményebbre sütve.

Salátával, friss zöldséggel, péksüteménnyel tálaljuk ízlés szerint.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.