Írd be, mit keresel:

Gyümölcsös limonádé – a zacskós trükkel kimaxolva

Limonádét mindenki tud csinálni: kis citromlé és cukor vízzel vagy szódával felhúzva, esetleg némi menta vagy gyümölcs és jó sok jégkocka. Amúgy tényleg ennyi a bázis, de lehet – és érdemes is – kicsit finomítani.

Cookta - 2023.08.08.
Gyümölcsös limonádé – a zacskós trükkel kimaxolva

A nyári szezonban, amikor sok limonádé fogy, érdemes cukorszirupot készíteni, amivel nem kell hosszan kavargatni a limonádét, hogy a cukor feloldódjon. Pohárnyi vizet és ugyanennyi cukrot addig forralunk, míg a cukor teljesen felolvad, hagyjuk kihűlni, majd üvegbe öntve gyakorlatilag korlátlan ideig tárolhatjuk a hűtőben, és bármikor használhatjuk egy frissítő limonádéhoz. Akár valamilyen fűszert is belefőzhetünk, pár szem szegfűszeg, egy kis fahéj, őrölt gyömbér, sütihez kikapargatott, de nem kidobott vanília hüvelye is szuper bele, még izgalmasabbá teszi majd a limonádénkat.

Forrás: Canva

Ha a citromos limonádén kicsit túllépnénk, akkor a friss gyümölcsök mindig bevethetők. A bogyósok a legfinomabbak, de bármilyen más gyümölccsel is próbálkozhatunk, nagy csalódás nem lehet a következő módszerrel: a bogyós gyümölcsöket vagy a cikkekre vágott barackot, érett körtét, magozott ringlót egy uzsonnástasakba pakoljuk, lezárjuk, majd kézzel vagy egy konyhai nyújtófával, üres vagy teli borosüveggel összetapicskoljuk, pépesítjük. A gyümölcspépet citromlével és sziruppal, kevés vízzel jól kiáztatjuk, akit zavarnak a héjdarabok, nyugodtan áttörheti szitán, majd sok friss vízzel vagy szódával felöntve, jégkockával kínálhatja is az isteni frissítő limonádét.

Áfonyás limonádé

Hozzávalók:

  • 10 dkg fekete áfonya
  • 2 citrom
  • 1 dl cukorszirup – a fent leírt módon elkészítve
  • 2 liter víz
  • jégkocka

Elkészítés: Az áfonyát megmossuk, egy zacskóba tesszük, kézzel, húsklopfolóval vagy sodrófával pépesítjük, és fél órát hagyjuk a hűtőben, hogy a héjból a hús a sötét színt átvegye.

A gyümölcspépet a citrom levével, esetlegesen a reszelt héjával és a cukorsziruppal összekeverjük, 1 dl vizet öntünk hozzá, és 1 órát hagyjuk a hűtőben.

Ezután sűrű szitán átszűrjük, kanállal a húst is áttörjük, majd felöntjük 2 liter vízzel, jégkockával, pár szem friss gyümölccsel, esetleg friss citromszeletkékkel kínáljuk.

Forrás: Canva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.