Írd be, mit keresel:

Pásztortarhonya, a gyors magyaros

Nekem a nyári időszakban – főleg, ha nagyon meleg van – nem nagyon van kedvem főzni, bármilyen furcsa is. Sokat dolgozok, de a család nem maradhat ebéd nélkül. A kertem ontja a paradicsomot, ezért sokszor főzök olyat, amibe el tudom használni, rengeteg lecsó és többféle paradicsomsaláta készül, de most valami mást akartam.

Cookta - 2023.08.08.
Pásztortarhonya, a gyors magyaros

A következő ételt akkor találtam, mikor egy ételkiszállító cég menüjét böngésztem ötletek után. Időről időre kiderül, hogy vannak még olyan magyaros ételek, amikről nem hallottam, így voltam a pásztortarhonyával is.

Forrás: Hajós Ágnes

Nagyon megtetszett, igazi férfias étel (mármint a családomban levő férfiak az ilyenekért lelkesednek), és ami a legjobb, viszonylag kevés idő- és energiaráfordítással készül el. Íme:

Pásztortarhonya

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg tarhonya
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 nagy hagyma
  • 25 dkg krumpli
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg kolbász

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, a paprikát nagyobb szeletekre, a szalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt félcentisre karikázzuk.

A szalonnát egy lábasban elkezdjük kiolvasztani, rádobjuk a hagymát. Mikor sárgára pirult, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, megvárjuk, hogy kicsit összeessen. Rászórjuk a tarhonyát, kicsit kevergetjük, jöhet a pirospaprika és a nagyobb kockára vágott krumpli, felöntjük 3 dl vízzel. Időnként megkeverjük, puhára főzzük.

Ha elfő a víz, pótoljuk, szaftosnak kell maradnia. A végén hozzákeverjük a kolbászkarikákat, 5 perc után elzárjuk a lángot. Azonnal tálalhatjuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.