Írd be, mit keresel:

Egyszerű, de nagyszerű saláta mennyei öntettel

Teljesen belehabarodtam ebbe a gyors salátareceptbe. Arra tippelek, hogy az isteni tökmagolajas öntet tehet mindenről. Nekem annyira ízlik, hogy az utóbbi hetekben napi egy fej jég- és fejes salátára nőtt a salátafogyasztási rátám, konkrétan az összes étkezéshez ettem belőle… 

Cookta - 2017.09.13.
Egyszerű, de nagyszerű saláta mennyei öntettel

Alapvetően egy sima fej zöld saláta és az öntet is elég a teljes sikerhez, de fel lehet turbózni a salátát még néhány hozzávalóval – erről alább olvashattok.

Fűszerezés

Az alapreceptben szerepel egy csokor petrezselyem, de ezt el is lehet hagyni, vagy használhattok helyette bármilyen friss zöldfűszert (pl. bazsalikom, snidling, kapor, oregánó, koriander is jól illik hozzá). A gyorsaság és egyszerűség érdekében én általában nem teszek hozzá extra zöldséget, de vendégek vagy nagyobb étkezés esetén kiegészítheted a receptet pár szem paradicsommal is, úgy még színesebbé válik a (nem túl fotogén) végeredmény. Természetesen a fantáziánkat simán elengedhetjük, pirított olajos magok, csírák vagy pár szem gyümölcs is tartalmasabbá teheti a salátát, ha például teljes értékű köretként szeretnénk fogyasztani.

Forrás:
Zita

Szénhidrátok

Egyedül a balzsamecet lenne számolós szénhidrátként elkönyvelhető a hozzávalók közül inzulinrezisztens étrendben, de mivel mindössze másfél evőkanálnyi kell nagyjából 5–6 adag salátára, ezért én ezt nem szoktam számolni.

Forrás:
Zita

Egyszerű, de nagyszerű saláta mennyei öntettel

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej jégsaláta (vagy egy nagyobb fej fele)
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • pár levél bazsalikom
  • pár szál snidling
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 evőkanál tökmagolaj
  • 1,5 evőkanál balzsamecet
  • 1,5 evőkanál citromlé

Elkészítés: A salátát és zöldfűszereket megmossuk, majd egy salátástálba ízlés szerint csíkokra vágjuk vagy tépkedjük őket.

Ráöntjük az olajakat és a citromot, jól átkeverjük, és kész is.

Érdemes még aznap elfogyasztani, mert az öntettől hamar „elfárad” a saláta.

Forrás:
Zita

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.