Írd be, mit keresel:

Zöldséges pizzavariáció szaftosan, zöldbabbal és baconnel

A zsenge zöldbab nálunk gyakori vendég, nagyon szeretjük. A főzeléken és a levesen kívül szívesen készítek belőle salátát, baconbe tekerve és megsütve sültek mellé kitűnő köret, vagy mint ahogy most készítettem, finom lepénybe téve is kiváló.

Cookta - 2023.09.21.
Zöldséges pizzavariáció szaftosan, zöldbabbal és baconnel

A lepény tésztájával most nem bajlódtam, semmi más dolgom nem volt, minthogy készen megvásároljam a tönkölyös pizzatésztát. A tésztára fűszeres paradicsomot kanalaztam, majd megpakoltam a zöldbabbal, bacont csipkedtem rá, majd irány a sütő. A sütési idő vége felé pedig reszelt sajttal megszórtam, majd visszatoltam a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Forrás: Kard Éva

A végeredmény egy nagyon finom, szaftos lepény, nevezhetnénk akár pizzának is. Gyors, kiadós, kockára vágva akár vendégvárónak is tökéletes.

Forrás: Kard Éva

Zöldbabos-paradicsomos lepény

Hozzávalók:

  • 1 csomag tönkölyös pizzatészta
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A zöldbab két végét vágjuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 10 percig. Végül hűtsük ki, majd turmixoljuk össze, vagy botmixerrel pépesítsük.

A készen vásárolt pizzatésztát csavarjuk ki a papír segítségével, majd egyenletesen kenjük rá a pürésített paradicsomot. Szórjuk meg a zöldbabbal, és csipkedjük rá a bacont.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 15 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd reszeljük rá a sajtot, és tegyük vissza még kb. 5 percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.