Írd be, mit keresel:

Turmixtrükk, hogy minden napunk jól induljon

Mindenki tudja, hogy a különféle smoothie-k és zöld turmixok nagyon egészségesek, jótékonyan hatnak a szervezetre, de őszintén szólva: kinek van otthon mindig friss spenótja, búzafüve, többféle friss gyümölcse? A fagyasztó viszont a jó barátunk – a nehezen beszerezhető vagy épp romlandó smoothie-alapanyagokat előkészítve le is fagyaszthatjuk!

Cookta - 2023.09.28.
Turmixtrükk, hogy minden napunk jól induljon

Aki egészségtudatosan él és eszik, annak sincs mindig figyelme és ideje, hogy minden legyen otthon frissen és kívánatosan egy krémes turmixhoz. Sok zöldség és gyümölcs jól elvan pár napig, de például a spenót hamar megfonnyad, ha egyszer kinyitottuk, a búzafűlé pedig tényleg nem az a műfaj, aminek a préseléséhez minden nap nekifognánk. Viszont néhány jégkockatartót beüzemelve ügyesen rákészülhetünk a szaladós napokra.

Ha a zöldeket, gyümölcsöket egy ráérősebb napon nagy adagban elkészítjük, majd jégkockatartóba öntve lefagyasztjuk, akkor akár minden napunkat indíthatjuk egy jó kis vitamindús turmixszal. Ha ízesítés nélkül, csak magában mixelve fagyasztjuk le a pépesített alapanyagot, akkor friss gyümölcsöt gazdagíthatunk, ízesíthetünk vele, változatosabbá téve a reggeli italunkat, plusz vitaminokat és rostokat hozzáadva, de akár a kész smoothie-t is lefagyasztjuk, így pedig pár darabot akár magunkkal is vihetünk egy befőttesüvegben a munkahelyünkre, suliba egészséges uzsonnának – ahogy az alábbi videóban is.

A jégkockába zárt pépesített turmixalapokra akkor is érdemes gondolni, ha éppen akciósan hozzájuthatunk drágább mangóhoz, bogyósokhoz, avokádóhoz vagy a ritkábban kapható szuperegészséges fodros kel szembejön a piacon: pár perc munkával feldolgozhatjuk, és betárazhatunk velük pár hétre, ráadásul gazdaságosan, vagyis duplán jól járunk vele.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.