Írd be, mit keresel:

Szupergyors, színes és diétás: édesburgonya-hajók vegán töltelékkel

Ez a töltött édesburgonya nagyon gyorsan összedobható, glutén-, tej- és tojásmentes, IR-barát, vegán főétel. Igazi őszi finomság, kreatív és diétás étel, szóval érdemes kipróbálni.

Cookta - 2017.10.16.
Szupergyors, színes és diétás: édesburgonya-hajók vegán töltelékkel

Ha követed a receptet, valószínűleg egy kicsit több tölteléket kapsz, mint ami az édesburgonyákba belefér. Én a maradékot feldúsítottam még egy kis cukkinivel, és betettem egy jénai tálba, megsütöttem külön, és így még egy napra volt ebédünk. Bármivel meg lehet tölteni a burgonyákat, úgyhogy bátran lehet kísérletezni alapanyagok elhagyásával vagy hozáadásával, alternatív töltelékek kitalálásával. Mi például egyik nap csicseriborsós-currys verziót készítettünk, az is gyorsan elpárolgott.

Forrás:
Zita

Szénhidrátok

A teljes recept összesen 175,5 gramm inzulinrezisztencia-diétában számolandó szénhidrátot tartalmaz, nálunk ebből kb. 4 adag lett (ha a maradék tölteléket is hozzávesszük), tehát egy adag 43,9 gramm CH-nak felel meg.

Édesburgonya-hajók vegán töltelékkel

Hozzávalók:

  • 2 kisebb édesburgonya (nálam kb. 600 g)
  • 1 közepes vöröshagyma (nálam 70 g)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 darabos paradicsomkonzerv (240 g)
  • 1 babkonzerv (200 g)
  • 5-6 db aszalt paradicsom
  • 1 kicsi cukkini (100 g)
  • 1 kicsi kápia paprika (60 g)
  • só, bors
  • fűszerkömény, szerecsendió, őrölt paprika, oregánó, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Az édesburgonyákat mossuk meg, majd szurkáljuk meg őket egy villával. Tegyük be őket a sütőbe, és süssük 15 percig hőlégkeveréssel.

Közben készítsük el a tölteléket: tisztítsuk meg a zöldségeket, aprítsuk fel őket, majd egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót (zöldségek, konzervek, fűszerek).

Ha kész a burgonya, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe (vigyázzunk a kezünkre, nehogy megégessük!), és egy kanál segítségével kaparjuk ki a belét úgy, hogy maradjon rajta kb. 0,5 cm burgonyahús, hogy a hajóknak legyen tartása. A kikanalazott burgonyahúst hozzákeverhetjük a töltelékhez.

Töltsük meg a burgonyahajókat a töltelékkel, majd tegyük vissza a sütőbe még 10-15 percre (hőlégkeveréssel), vagy amíg meg nem pirul egy kicsit a teteje.

Ha kész, megszórhatjuk petrezselyemmel vagy tálalhatunk mellé salátát. 

Forrás:
Zita

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.