Írd be, mit keresel:

A tejberizs új élete: rizskrém selymesen, karamellizált almával

Mindenkivel előfordul, hogy kicsit elszámolja a rizst vagy tejberizst, jóval több lesz, mint amennyi elfogy. Kidobni ételt viszont nem szeretünk, így érdemes kicsit átalakítani. Most joghurtos rizskrém készült belőle, és olyan finom, hogy érdemes direkt ezért nagyobb adag tejberizst főzni – reggelinek, uzsonnának, desszertnek is tökéletes.

Cookta - 2023.11.10.
A tejberizs új élete: rizskrém selymesen, karamellizált almával

A tejberizs kiadós klasszikusunk, ami frissen a legfinomabb, a maradékból pedig készülhet rizskoch vagy gyümölcsrizs is. A kissé szárazabb, már nem annyira kívánatos tejberizsből most tejszín hiányában görög joghurttal készült nagyon könnyű krém, ami jóval kevesebb zsiradékot tartalmaz, mint ha tejszínhabbal lenne lazítva, ráadásul rém egyszerű.

Önmagában is nagyon finom, gyors megoldásként lekvárral vagy befőttel is tálalható, de pár perc alatt karamellizált almát is készíthetünk a tetejére.

Könnyű rizskrém karamellizált almával

Hozzávalók:

  • maradék tejberizs
  • görög joghurt
  • vaníliás cukor vagy porcukor, esetleg más édesítő

A karamellizált almához:

  • 2 alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés: A tejberizs nagy részét késes robotgépbe tesszük, és először 2-3 evőkanál görög joghurttal fellazítjuk, majd annyi joghurtot adunk még hozzá, hogy krémes, selymes állagot kapjunk. Vaníliás cukorral vagy cukorral édesítjük, de ne túl édesre, mert jön még hozzá a karamellizált gyümölcs is, majd a maradék rizst is hozzáadjuk, hogy legyenek benne darabkák is.

Az almákat félbevágjuk, magházukat kivágjuk, majd cikkekre vágjuk – ízlés szerint meg is hámozhatjuk. Serpenyőbe tesszük a cukrot, először megolvasztjuk, majd enyhén karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat és a fahéjrudat, átkeverjük, ha felolvadt a vaj, akkor az almaszeleteket beletesszük, ráfacsarjuk a citrom levét. 2-3 percig pároljuk-sütjük, majd megforgatjuk, és a másik felüket is karamellizáljuk.

A rizskrémet tálkákba szedjük, a karamellizált almát rákanalazzuk a levével együtt.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.