Írd be, mit keresel:

Egészséges nassolás? Lehetséges, sőt ajánlott is!

A nassolást sokan a felesleges kalóriákkal kapcsolják össze, pedig ezek az apró, étkezések közötti falatozások nem feltétlenül erről szólnak. Vannak, akik nagy tudatossággal és önmérséklettel lemondanak a nassról, mások pedig folyamatosan szeretnek rágcsálni. Itt is az arany középút a helyes - és persze az sem mindegy, mit falatozunk.

Cookta - 2023.11.12.
Egészséges nassolás? Lehetséges, sőt ajánlott is!

A legtöbbeknek a nassolás egyet jelent a különféle kekszekkel, csokiszeletekkel, csipsszekkel, sütikékkel, pedig ha egészségesebb falatkákat választunk, azzal nagy jót tudunk tenni a szervezetünknek, és így magunknak is. A tudomány mai állása szerint 3-4 óránként enni kifejezetten egészséges, segít megelőzni a vércukorszint ingadozását, ami nemcsak azt jelenti, hogy folyamatos és egyenletes energiával és koncentráltsággal tudunk működni, de az ideális testalkat megőrzésében is nagy szerepe van.

A gyakori étkezésnek az is nagy előnye, hogy a főétkezések alkalmával kisebb mennyiség is elég, nem vagyunk farkaséhesek, valamint változatossá tudjuk tenni azt, amit eszünk, éppen ezeknek a nassolásoknak köszönhetően. Csak az nem mindegy, mit eszünk ilyenkor! A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyett érdemes rostokban gazdag, vitamindús és összetett, teljes értékű falatkákat fogyasztani, és persze az sem árt, ha ezért nem kell az egész napot a konyhában tölteni, vagyis természetesen az is szempont, hogy előre elkészíthető, és jól tárolható finom falatok legyenek ezek a snackkek. Az alábbiakban mutatunk néhány ötletet, amivel 100-150 kcal energiával egészségesen nassolhatunk, ha épp két étkezés közben megéheznénk:

Almacsipsz >>

Kevés kalória, isteni íz, a sütés-szárítás mellett is sok vitamint és antoxidánst tartalmaz – 2-3 maréknyi ideális étkezések közötti snacknek.

Müzli >>

Joghurttal vagy tejjel fogyasztva fehérje, rost, szénhidrát is biztosított a szervezetünknek, gyors és finom, és akár egy kis gyümölccsel is felturbózható.

Olajos magvak és gyümölcs

Egy maréknyi dió vagy mandula, némi szezonális gyümölcs a legegyszerűbb gyors nass, ha éppen szaladunk, menet közben vagyunk. A legegyszerűbben magunkkal vihető, és szuperegészséges táplálékforrás, ami bárhol és bármikor elfogyasztható.

Energiagolyók >>

A házi kis energiagolyók egy kis dobozkába téve remekül megférnek a táskánkban, rostban, vitaminokban gazdagok, és tökéletesen feltöltenek energiával két étkezés között.

Sós zabkeksz >>

Akik a sós ízeket részesítik előnyben, azoknak jöhet jól ez a keksz. Egy kis krémsajttal vagy falatnyi sonkával, egy kis friss zöldséggel kiegészítve igazán ideális snack bármikorra.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.