Vannak alkalmak, amikor olyat szeretnénk készíteni, ami jól bevált, de kicsit különlegesebb és újabb, mókás és vicces, szokatlan, de azért biztosra szeretnénk menni. A pattogatott kukoricás bundában sült csirkemell pont ilyen, csupa ropogós bunda és omlós hús, főétel és falatka is lehet!

Gyerekzsúr, vendégség, parti is apropót adhat arra, hogy a klasszikusan kedvelt és a biztosoan nyerő fogásokat kicsit felfrissítsük: kicsit más, de tudjuk, mire számíthatunk, mégis egy kis csavarral mássá tesszük. A popcorn és a csirkemell is kedvenc, a kettő házassága sem lehet kudarc, sőt: extrán ropogós, ránézésre is csábító, pofonegyszerű finomság, ráadásul gyorsan át is sülnek, ha kellően vékony, ujjnyi csíkokra vágjuk a sovány pipimellet.

Főételnek körettel, mártogatóssal partifogásnak is remek, más húsfélével, hallal, zöldségekkelis érdemes kipróbálni, kellemes csalódás lesz!

Csirkefalatok popcornos bundában

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg pattogatott kukorica
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A csirkemellfiléket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A pattogatott kukoricát egy késes robotgépbe tesszük, és apróra, de nem finomra, kicsit darabosabbra őröljük. Egy tányérba öntjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a kakukkfűvet, összekeverjük. Egy másik tényérba tesszük a lisztet, egy harmadikba pedig felütjük a tojásokat, kicsit sózzuk, majd vullával elhabarjuk, felverjük.

A csirkecsíkokat a lisztben, majd a tojásban megforgatjuk, végül a zsemlemorzsás-popcornos keverékben megforgatjuk, ez utóbbit kicsit rányomkodjuk ujjbegyeinkkel.

Egy serpenyőbe legalább 3 centi olajat öntünk, felforrósítjuk, és a bundás csirkecsíkokat közepes lángon szép pirosra, ropogósra sütjük, csipesszel megforgatva.

Körettel főételnek is tálalhatjuk, mártogatóssal vendégvárónak, partira, gyerekzsúrra is ideális és mókás fogás.