Írd be, mit keresel:

Mindig friss és krémes turmix reggelire változatosan – egy kis praktikával

Mindenki szereti, tudja, hogy egészséges, mégis sokszor kudarcba fullad a reggelire vagy uzsonnára is ideális smoothie vagy turmix készítése, az oka pedig mindig ugyanazaz: nincs rendelkezésre álló friss gyümölcs, ami pedig a lényege a krémes és igazán egészséges gyümölcsös italoknak. Hogy könnyebb legyen bármikor összedobni ezt a selymes finomságot, érdemes egy kis trükköt bevetni.

Cookta - 2018.02.27.
Mindig friss és krémes turmix reggelire változatosan – egy kis praktikával

A turmix a világ legegyszerűbb dolga: friss gyümölcs, némi folyadék, egy robotgép, és 1 perc alatt kész az isteni, vitamindús, tápláló ital, de valljuk be, a helyzet mégsem ilyen egyszerű, ha nem akarunk mindig banánturmixot inni. A friss gyümölcs a szűk keresztmetszet, amit szerencsére frappánsan pótolhatunk, ha segítségül hívjuk a fagyasztót és a jégkockatartót.

Ha kéthetente kis időt szánunk rá, akkor feltankolhatjuk a fagyasztót összeturmixolt gyümölcspéppel, akkor tényleg 2 perc alatt szuperegészséges reggelikkel indíthatjuk a napot. A friss vagy fagyasztott gyümölcsöket pépesítjük egy késes robotgéppel, majd a pépet jégkockatartóba öntjük, és lefagyasztjuk. Ha kellően fagyosak, egy zacskóba áttesszük őket, így újabb adagokat készíthetünk a felszabaduló formákban, és praktikusabban, kisebb helyen is elférnek a gyümölcskockák.

Szezonális, jó áron beszerezhető gyümölcsök, maradék gyümölcslevek vagy az éppen túlságosan érett banánok is végezhetik a jégkockatartókban, amikből ízlés szerinti kombinációk és egy kis (mag)tej, (gyümölcs)tea vagy narancslé, almalé hozzáadásával pikk-pakk összedobható egy finom turmix, ami ízlés szerint fűszerekkel, sőt zöldturmixnak akár spenót, saláta vagy kell leveleivel, ezek fagyasztott változataival is elkészíthető.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.