Írd be, mit keresel:

Francia pirítós Nutellával – bundáskenyér édesszájúaknak

Míg a bundáskenyér nálunk többnyire sós változatban készül, a világ számos táján az édes változat viszi a prímet, és főleg reggelire sütik, de megtöltve akár desszert helyett is megállja a helyét - például mogyorókrémes változatban.

Cookta - 2018.04.24.
Francia pirítós Nutellával – bundáskenyér édesszájúaknak

Nagyon egyszerű, de ellenállhatatlanul finom a french toast, vagyis a francia pirítós, ami lényegében egy édes bundáskenyér. Bár az angol elnevezésből sejthető, hogy a tengerentúlon és szigetországban nevezik és készítik így, valójában a franciáktól vették át ezt a változatot, akik szintén édesen, vaníliásan, vajban sütik meg a tojásban megforgatott kenyeret, náluk pain perdu, vagyis elveszett kenyér a neve.

Önmagában vagy egy kis dzsemmel tálalva is nagyon kényeztető finomság, akár reggelire, akár egy tartalmas leves után másodikként, de Nutellával megtöltve tovább fokozhatjuk az élvezetet, és bármikor nagy sikert zsebelhetünk be vele.

Nutellás bundáskenyér

Hozzávalók:

  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 4 evőkanál Nutella
  • 2 tojás
  • 1/2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés: A kenyérszeletek felét megkenjük a Nutelával, majd befedjük a maradék szeletekkel. A tojásokat egy tányérba felütjük, hozzáadjuk a tejet és a vanília-kivonatot.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Közben a mogyorókrémes szendvicseket megmártjuk a tojásos keverékben mindkét oldalukon, és a forró vajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

Azon melegükben tálaljuk, ízlés szerint gyümölcsöt kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.