A bodza és az eper nagyon jó barátok, akár limonádéban, akár lekvárban isteni párost alkotnak, sőt fagyiban is! A két májusi kedvencből pofonegyszerűen készíthetünk ínycsikalandozóan finom, friss és üde nassolnivalót!

A házi fagyiban az a jó, hogy garantáltan adalék- és aromamentes, egészségesebb, és olyan ízvilágra alakíthatjuk, amilyenre csak szeretnénk. A szezon két kedvencéből készült most fagyi - eperrel, bodzaszörppel és görög joghurttal. Gyerekjáték elkészíteni, csak egy turmixgép kell hozzá, édesítőnek elég a bodzaszörp, amit akár magunk is elkészíthetünk a most nyíló illatos virágból...

Ez a gyümölcsfagyi akkor lesz igazán krémes, ha fagyigéppel készül, de anélkül is érdemes nekiállni. Fagyasztás közben időnként keverjük át, vagy ha erre nincs módunk, esetleg későbbre készítenénk, akkor úgy csalhatunk a krémes fagyi érdekében, hogy tálalás előtt a jeges fagyit egy erős késes robotgépben felpuhítjuk... Isteni!

Bodza-eper fagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg görög joghurt
  • 25 dkg eper
  • 2 dl bodzaszörp
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a felét apróra vágjuk, a másik felét a bodzaszörppel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a görög joghurttal késes robotgépben vagy botmixerrel selymesre turmixoljuk, majd beleforgatjuk az eperdarabokat.

Jól behűtött fagyigépbe tesszük, és fagylalt állagig dolgoztatjuk, vagy ha nincs gépünk, akkor műanyag dobozba öntjük, és fél óránként átkeverjük, amíg eléri a kellő állagot.