Írd be, mit keresel:

Könnyű joghurthab eperrel, kalóriaszegény változatban

Végre itt az eper igazi szezonja, érik a szabadföldi hazai is, illatos, zamatos, és mivel hamar véget is ér ez a boldog időszak, érdemes kihasználni, és minél többször, többféle módon készíteni epres desszerteket. Most egy könnyített pohárkrém készült csökkentett kalóriával - nagyon egyszerű és ellenállhatatlanul finom.

Cookta - 2018.06.03.
Könnyű joghurthab eperrel, kalóriaszegény változatban

Könnyű, krémes, sok fehérje van benne és kevés kalória, sovány joghurttal készül, a selymességet és légiességet adó tejszínhab helyett pedig tojáshab került bele, édesítőként pedig sztévia, de más természetes édesítő is használható hozzá. A joghurthabot vanília és citrom ízesíti, kellemesen friss, tökéletes nyári kanalazgatni való.

Nagyon egyszerű és gyors az összeállítása, pár perc alatt elkészül, de nem árt pár órára a hűtőbe tenni fogyasztás előtt, hogy a tökéletes krémes, könnyed, habos állagot elérje… Ha valaki nem a diétás, hanem a klasszikus változatot készítené, használjon sztévia helyett porcukrot, a tojásfehérje helyett pedig 1 dl tejszínt habbá verve – úgy is mennyei! 😉

Epres joghurthab diétásan

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány joghurt
  • 5 dkg sztévia
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom
  • 1 lap zselatin
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg eper

Elkészítés: A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljon. Az epreket megmossuk és kicsumázzuk, méretüktől függően felszeleteljük vagy felekre, negyedekre vágjuk.

A tojásfehérjét egy csipet sóval elektromos robotgéppel kemény habbá verjük. A vaníliarudat hosszában felbevágjuk, egy éles késsel a belsejét kikaparjuk, a joghurttal és a sztéviával egy keverőtálba tesszük, és ha már kéznél van az elektromos habverő, ezzel jó habosra kikeverjük. A citrom levét kifacsarjuk, tálkába tesszük 2-3 evőkanál vízzel, és mikróban felforrósítjuk, majd kivéve hozzáadjuk a felpuhult, jól kinyomkodott zselatint, simára keverjük, majd a joghurthoz adjuk. Végül beleforgatjuk, immár egy spatulával a tojáshabot, óvatosan, hogy minél kevésbé törjön.

Az előkészített eperrel kirakjuk a poharak vagy tálkák falát, majd eperrel rétegezve elosztjuk bennük a joghurthabot, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen a hab. Eperszemekkel díszítve tálaljuk, de szórhatunk a tetejére kevés granolát is…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.