Írd be, mit keresel:

Ropogós bunda, olvadós sajt – ez a tökéletes rántott mozzarella

A rántott sajtot mindenki szereti, de sokan tartanak attól, hogy a sajt kifolyik a sütés közben, és csúfos kudarc és bosszúság lesz a végeredmény az isteni nyúlós-ropogós finomság helyett. Egy kis trükkel viszont tökéletes bundás sajtot süthetünk, és még csak nem is kell duplán paníroznunk.

Cookta - 2018.06.08.
Ropogós bunda, olvadós sajt – ez a tökéletes rántott mozzarella

Nyúlós és olvadós, kívül jó ropogós bunda fogja körbe, ilyen az ideális rántott sajt, amit szeletben főfogásként, nassolnivalónak, vendégvárónak vagy borozgatás mellé rudacskáknak is süthetünk, de aki szereti a roppanós és fűszeres panírt, az a szelet helyet is inkább ezt a formát választja majd. Mártogatni is ideális, kézzel is lehet így enni, és nem csak mártogatóssal, de akkor is, ha saláta vagy főzelék, esetleg egy kis párolt rizs mellé készítjük.

Ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott sajt, és semmiképp ne folyjon ki a bundából az értékes töltelék, érdemes a bundázott sajtot fagyasztóba tenni 1 órára, majd jó forró olajban kisütni. Ezzel a kis csavarral a bunda szép pirosra sül, de a sajtnak csak annyi ideje van, hogy felolvadjon, a panírt nem nedvesíti át a sajt, és nem tud kifolyni. Az is nagy előnye, hogy előre is elkésízthető, utána a fagyasztóból kikapva igazi villámfogás vagy kényeztető nassolnivaló, attól függően, mivel kínáljuk.

Rántott mozzarellarudak

Hozzávalók:

  • 40 dkg pizza-mozzarella – nem a golyó, lében kapható, hanem a reszelhető, keményebb fajta
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1/2 dl tej
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés: A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk. Három tányért előkészítünk, egyikbe a lisztet tesszük, a másikba felütjük a tojásokat, sózzuk, hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük, a harmadikban összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és a fokhagymát, borsot őrölünk hozzá.

A sajtrudakat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a prézlis keverékben, és tányérra vagy tálcára rakosgatjuk, majd a fagyasztóba tesszük 1 órára.

Egy edényben hétujjnyi olajat forrósítunk, majd amikor már azonnal pezseg, ha egy csipet zsemlemorzsát vagy darabka kenyeret dobunk bele, akkor óvatosan beletesszük a rántott sajtrudakat, és 2-3 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük, majd szűrőkanállal kiemelve lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk, körettel, salátával vagy mártogatóssal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.