Írd be, mit keresel:

Tepsiben sült lecsós csirke, a nyár kötelező darabja

Őszintén szólva ennél az isteni fogásnál egyszerűbb és nyáriasabb nem létezik, szinte magától elkészül, az összeállítása pár perc, és ha igazán zamatos paradicsommal és paprikával készítjük, akkor tökéletes, jó szaftos, abbahagyhatatlan tunkolni való egytálételt kapunk.

Cookta - 2018.07.06.
Tepsiben sült lecsós csirke, a nyár kötelező darabja

A lecsóra mindenkinek megvan a maga jól bevált családi receptje, ki paradicsomosabban, ki paprikásabban készíti, megoszlanak arról is az "iskolák", hogy kell-e bele pirospaprika vagy fokhagyma. Ez egy csirkehússal felturbózott változat, ami tepsiben készül, kiadós és pofonegyszerű, minden erényét ötvözi a lecsónak és a sült csirkének, ráadásul a szaftos zöldségek között a hús igazán omlósra, porhanyósra sül.

Az alábbi alapváltozat kimondottan diétás és egészséges, de persze gazdagíthatjuk az egészet apróra vágott szalonnával, karikázott kolbásszal, hogy még lecsósabb ízvilágú legyen, de akár cukkinivel, gombával még zöldségesebbé is tehetjük, minden változatban isteni…

Tepsiben sült lecsós csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 2 fej hagyma
  • 60 dkg húsos paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk vagy szeleteljük, ahogy szeretjük a lecsóban. A csirkecombokat félbevájuk a forgónál, majd ezeket mind beletesszük egy serpenyőbe. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és a római köménnyel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és kézzel alaposan összeforgatjuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben fél órát sütjük-pároljuk, majd a fóliát levéve még 30 percet sütjük-pirítjuk, amíg a csirke bőre kicsit ropogósra sül.

A sütőből kivéve 10 percet hagyjuk pihenni, majd ízlés szerint rizzsel, kuszkusszal, galuskával vagy akár csak egy kis kenyérrel tálaljuk, a lényeg, hogy a köret felvegye a finom, zamatos szaftot…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.