Írd be, mit keresel:

Krémes kényeztetés: cseresznyés sajttorta sütés nélkül

A sütés nélküli sajttorta az egyik legjobb nyári desszert - nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, hűsítő, krémes, könnyű, és elkészíteni is igazán egyszerű, ha pedig felvidítjuk egy kis szezonális gyümölccsel, egyszerűen ellenállhatatlan!

Cookta - 2018.07.08.
Krémes kényeztetés: cseresznyés sajttorta sütés nélkül

A lédús, édes, roppanós cseresznyével önmagában is nehéz betelni, de érdemes belőle egy adagot ehhez a lágy és csupa krém sajttortához elcsenni, a krémsajttal és némi vaníliával ugyanis mennyei ízkombinációt alkot.

A klasszikus vajas-kekszes alap most csokidarabokkal gazdagított omlós keksszel és egy pici darált mandulával készült, ettől izgalmasabb és kicsit rágcsásabb, ami nagyon jól áll neki, de sima keksszel vagy kakaós keksszel is jól működhet, a lényege úgyis a lágy vaníliás és cseresznyés sajtkrémes réteg!

Cseresznyés sajttorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 15 dkg vajas keksz csokidarabokkal
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A sajtos réteghez:
  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
  • 30 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A kekszes alaphoz a vajas kekszet egy késes robotgépben morzsásra őröljük, hozzáadjuk a mandulát és a vajat, és összemixeljük. A keveréket egy sütőpapírral kibélelt 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, és egy pohár talpával alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg a krémes réteget elkészítjük.

A cseresznyét kimagozzuk, simára összeturmixoljuk, majd egy sűrű szitán áttörjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk pár percre, hogy felpuhuljanak.

A natúr krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, és simára, krémesre keverjük. A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd a krémsajthoz adjuk, és simára keverjük. A felét az előkészített kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 15 percre.

Közben a cseresznyepürét a maradék krémsajtos gezemicéhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd a tortaformába öntjük úgy, hogy egy kanalat tartunk fölé fordítva, és a csereszynés krémet a kanál hátára öntve csurgatjuk a natúr rétegre, így szépen elterül majd, és nem keverednek össze.

Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de még jobb egy éjszakára, hogy kellően megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt a tortaforma peremét óvatosan eltávolítjuk, a sajttortánkat szeletelve tálaljuk. Ha ünnepi alkalomra készítjük, kínálhatunk mellé egy kis fűszeres cseresznyeragut is…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.