Írd be, mit keresel:

Ananász mousse, a frissítő és selymes kanalazgatni való

Könnyű és krémes, igazi frissítő nyári desszert az ananász mousse, lágy és selymes kanalazgatni való, ami ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és egy-két csavarral akár különlegességé is alakíthatjuk.

Cookta - 2018.07.09.
Ananász mousse, a frissítő és selymes kanalazgatni való

Nyári napokon jól jönnek a sütés-főzést mellőző receptek, mint amilyen ez a könnyű ananászhab is, pikk-pakk elkészíthetó kényeztető nyalánkság, ami konzerv ananásszal is tökéletesen működik, és csak pár zselatinlap, tejszín, pici citrom és vaníliás cukor kell hozzá. Ha különlegesebbé akarjuk tenni, akkor csipetnyi sáfrányt adhatunk hozzá, vagy megbolondíthatjuk egy kevés fehér rummal, ha felnőtteknek készítjük.

Ha igazán selymesre szeretnénk, érdemes a pépesített ananászt áttörni sűrű szűrőn, ha nem zavarnak a kisebb darabok és rostok, akkor ezt elhagyhatjuk. Vendégvárónak, kerti partira is ideális, mert előre elkészíthető, sőt érdemes is mindenképpen, mert jó pár órát kell a hűtőben pihentetni, hogy kellően megdermedjen. Rétegezhetjük akár összetört keksszel, piskótával, más gyümölcsökkel, de csak önmagában is nagyon finom…

Könnyű ananász mousse sáfránnyal

Hozzávalók:

  • 1 konzerv ananász (500g) a levével együtt
  • 4 lap zselatin
  • 1/2 citrom leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • csipet sáfrány

Elkészítés: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. Az ananászt leszűrjük, a levet félretesszük, a gyümölcsöt felkockázzuk, ha karikában van, majd botmixerrel vagy turmixgépben simára pépesítjük. A gyümölcspépet egy sűrű szűrőn egy kanál segítségével áttörjük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.

Az ananász levét felforrósítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a jól kinyomkodott zselatinlapokat, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, csipetnyi sáfrány teszünk hozzá, majd az ananászpéphez adjuk és elkeverjük.

A jól behűtött tejszínt elektromos habverővel habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk vaníliás cukrot is, majd 2-3 részletben az ananászhoz adjuk, és egy kézi habverővel először elkeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk. Poharakba vagy kelyhekbe öntjük, és hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, hogy kellően megdermedjen és jól lehűljön.

Tálaláskor kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, megszórhatjuk reszelt csokival vagy granolával, vagy csipetnyi sáfránnyal is díszíthetjük ízlés szerint.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.