Írd be, mit keresel:

Tejszínes-gombás csirkecomb – egyszerű alapanyagokból különleges ebéd

A csirkecomb nálunk olyan, mint a leveles tészta, vagyis mindig megtalálható a fagyasztóban. Annyira jól alakítható és fűszerezhető, és pár kevésbé használatos, de egyszerű alapanyaggal újszerű fogást készíthetünk bekőle.

Cookta - 2018.07.10.
Tejszínes-gombás csirkecomb  – egyszerű alapanyagokból különleges ebéd

A csirke és a gomba sokaknál gyakori alapanyag a konyhában, a gersli, vagyis az árpagyöngy kevésbé, pedig nagyon finom, olcsó, én kifejezetten szeretem a ruganyos állagát, és ezzel az egyszerű alapanyaggal szuperül színesíthetjük a repertoárt.

A csirkecombot most tejszínes gombaraguval készítettem, a körete egy kis snidlinggel felturbózott árpagyöngy lett, egyszerű, de mégis kicsit más, nálunk nagy sikere volt.

Forrás:
Hajós Ágnes

Sült csirkecomb tejszínes gombaraguval, snidlinges gerslivel

Hozzávalók 4 főre:

  • nagyságtól függően 4-6 csirke felsőcomb
  • 30 dkg csiperke
  • 5 dl tejszín
  • 1 kis fej hagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg gersli
  • 6 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 dkg vaj

Elkészítés: Egy kis lábasba 2 evőkanál olívaolajat öntünk, kicsit megfuttatjuk rajta a snidlinget. Ráöntjük a gerslit, összekeverjük, felöntjük kb. dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük, addigra a nedvességnek is el kell fogynia (ha nyers maradna, akkor pótoljuk a vizet). Hozzákeverjük a vajat, fogyasztásig lefedve tartjuk.

A csirkecombokat a csontnál hosszában mindkét oldalon bevágjuk, mintha ki akarnánk csontozni. De a végeket nem vágjuk körbe, csak kicsit széthúzzuk a húst, hogy könnyebben meg tudjon sülni. Minden oldalukon sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőbe 4 evőkanál olívaolajat öntünk. A combok mindkét oldalát alacsony lángon, többször megforgatva készre sütjük, félretesszük.

Ebbe a serpenyőbe dobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor megfonnyadt, mehet rá a felszeletelt gomba. Párat keverünk rajta és felöntjük a borral. Nagy lángon elforraljuk, végül beleöntjük a tejszínt. Megsózzuk, borsozzuk, összeforraljuk a mártást. Visszatesszük bele a csirkecombokat, átmelegítjük, kicsit összefőzzük.

Tálaláskor egy adag gerslit tányérra szedünk, mellétesszük a csirkecombot, a gombaraguval körítjük.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.