Írd be, mit keresel:

Nutellás töltött keksz csokidarabokkal – kényeztetés felsőfokon

A töltött keksz mindig finomabb, mint a sima, egyszerűen azért, mert gazdagabb, ha pedig nem sütés után töltjük meg a kekszeket, hanem még nyersen a tésztába csempésszük, akkor egyszerűen ellenállhatatlan az a krémesség, ami az omlós aprósüti belsejében lapul.

Cookta - 2018.07.13.
Nutellás töltött keksz csokidarabokkal – kényeztetés felsőfokon

A csokis cookie mindig telitalálat, uzsonnára, reggelire egy pohár tej vagy kávé mellé nehéz jobbat elképzelni, de ha még meg is van töltve Nutellával vagy csokikrémmel, belül olvadós, kívül omlós, ráadásul még csokidarabokkal is tele van, azzal egészen biztosan bárkit levehetünk a lábáról…

A Nutella vagy a csoki helyett mogyoróvajjal vagy akár sűrű tejkaramellel is tölthető, de a csokicseppek helyett mogyorót, mandulát, diót is tehetünk a tésztába. Az a lényeg, hogy a még nyers tésztába rejtett töltelék egészen lággyá és kényeztetővé teszi azt a zseniális nassolnivalót, és elkészíteni sem különösebben komplikált, ahogy láthatjátok az alábbi videóban – a hozzávalók pontos listáját és a részletes elkészítést pedig megtaláljátok alatta.

Objektum doboz

Nutellás töltött keksz

Hozzávalók 16-18 kekszhez:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg lágy vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 15 dkg csokicsepp
  • 15 dkg Nutella vagy olvasztott csoki

Elkészítés: A lágy vajat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és egy kézi habverővel simára, jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, ezzel tovább keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és ezekkel is simára keverjük. A sütőport a liszthez adjuk elkeverjük, majd több részletben a vajas gezemicéhez adjuk, és mindig addig keverjük, amíg teljesen felveszi a lisztet. Végül hozzáadjuk a csokicseppeket, és ezzel is eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre, hogy a tészta formázhatóvá dermedjen.

A pihentetett tésztából jó evőkanálnyi masszát a tenyerünkbe rakunk, jól ellapogatjuk, majd a tészta közepébe teáskanálnyi Nutellát vagy olvasztott csokit rakunk. Kívülről körben ráhajtogatjuk a tésztát, finoman összenyomkodjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire rakjuk lefelé, vagyis úgy, hogy az összenyomkoditt rész kerüljön alulra.

A kekszeket 200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük. Hagyjuk langyosra vagy teljesen kihűlni, és ízlés szerint egy pohár tejjel vagy tejeskávéval fogyasztjuk…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.