Írd be, mit keresel:

Imádnivaló tortillatekercs rendhagyóan – sült májjal és sajtszósszal

Nagyon szeretem a tortillát, minden beletekerhető, és pár perc alatt villámgyors és laktató fogás kerekíthető belőle. Az úgynevezett wrap, vagyis a tekercsnek készített szendvics különös kedvencem, amibe most sült máj és füstölt sajtos olvadós szósz került. Imádnivaló!

Cookta - 2018.07.17.
Imádnivaló tortillatekercs rendhagyóan – sült májjal és sajtszósszal

A tortilla szuper alapanyag, egyetlen problémám van vele, drágállom a boltban kapható tortillát, de még nem mertem itthon készíteni. Ezért keresem a leárazott termékeket, bedobom a fagyasztóba, és mindig csak annyit veszek elő, amennyi éppen kell. 20 mp a mikróban, és fogyasztható is.

Most épp csilis változatra bukkantam, jöjjön ezzel egy recept sült májjal és egy nagyon sajtos szósszal, lehet, hogy Mexikóban furcsának tartanák, de biztosíthatok mindenkit, hogy isteni finom!

Forrás:
Hajós Ágnes

Tortillatekercs májjal, füstölt sajtos szósszal

Hozzávalók:

  • 4 óriás vagy 8 normál csilis – vagy más – tortillalap
  • 50 dkg kacsa- vagy csirkemáj
  • 2 dl kacsazsír
  • 3 paradicsom
  • 1 csomag salátakeverék vagy fél fej jégsaláta felcsíkozva
  • 5 dl tejszín
  • 8 dkg camembert
  • 10 dkg könnyen olvadó sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés: A szószhoz felforraljuk a tejszínt, a camembert-t belekockázzuk, a többi sajtot belereszeljük, alacsony lángon főzzük tovább. Kevergetjük, majd amikor úgy érezzük, hogy nem olvadnak tovább a sajtok, merülőmixerrel simára mixeljük. Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Kevés szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Langyosra vagy teljesen hidegre hűtjük.

A májhoz a zsírt lassan felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott májat. Addig sütjük nagyon alacsony lángon, míg a belseje rózsaszín és krémes lesz, ekkor zsírostul együtt egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.

A paradicsomot fél centisre szeleteljük.

Tálaláskor a mikróban vagy serpenyőben átforrósított tortillát kiterítjük, középen megkenjük 1 evőkanál szósszal, ráteszünk a májból, pár szelet paradicsomot és egy nagy marék salátát. Erre is csorgatunk a szószból. Az alsó harmadát felhajtjuk, majd az oldalait is. Rögtön tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.