Írd be, mit keresel:

Gyömbéres narancsfagyi – a legjobb frissítő forró napokra

Egészséges fagyi vagy gyümölcsjégkrém, de leginkább fagyasztott smoothie ez az istenien frissítő és finom, ugyanakkor egészséges kis nyári nassolnivaló. Minimális munkával maximális élményt nyújt, és nem egyszerűen narancsos, hanem egy kis csavart ad hozzá a pikáns gyömbér.

Cookta - 2018.07.26.
Gyömbéres narancsfagyi – a legjobb frissítő forró napokra

A narancs nálunk inkább a téli hónapokban kap fontosabb szerepet, nyilván azért, mert ilyenkor kevesebb a hazai gyümölcs, pedig ott, ahol terem, melegben fogyasztják, hiszen a lédús, édes-savanykás, zamatos narancs nagyon jó frissítő és folyadékpótló, sőt maga a gyümölcs hűsítő hatású, amiért a szervezetünk külön hálás. A szezonális gyümölcsökről persze nem akarunk lebeszélni senkit, de ennek a pofonegyszerű és nagyon finom gyömbéres narancsfagyinak viszont érdemes adni egy esélyt…

Ebben a fagyiban az a jó, hogy tényleg egyszerű, csak gyümölcs van benne, és egy hatékony késes robotgép vagy turmix kell csupán a készítéséhez. Hogy ne csak a narancs húsa, hanem a héjának aromái is érvényesülhessenek, érdemes egy kevés vízben felfőzni némi narancshéjat, és ha már szirupot főzünk, ebbe tehetünk egy kis gyömbért is, ami még frissítőbbé és istenien pikánssá teszi ezt az üdítően friss, nagyon nyári desszertet.

Gyömbéres narancsfagyi

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb narancs
  • 1 érett banán
  • diónyi friss gyömbér
  • 1,5 dl víz
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés: Az egyik narancsot alaposan megmossuk, a héjából egy zöldséghámozóval 4-5 csíkot vékonyan lehúzunk, félretesszük. A gyümölcsöket a narancsokat és a banánt is – meghámozzuk, apróra daraboljuk, és egy tálcára téve a fagyasztóba tesszük 3-4 órára.

Közben a gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, és a félretett narancshéjjal, valamint 1,5 dl vízzel felforraljuk, 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mézet, elkeverjük, hagyjuk teljesen kihűlni.

A fagyasztott gyümölcsöket egy késes robotgépbe tesszük, elkezdjük összedolgozni, mikor már kásás, apránként hozzáöntjük a leszűrt gyömbéres-narancshéjas szirupot, és addig mixeljük tovább, míg egészen krémes és homogén lesz.

Műanyag edénybe vagy jégkrémformába, ennek hiányába keskeny, magasabb poharakba tesszük, pálcát szúrunk bele, és betesszük a mélyhűtőbe még 1-2 órára vagy fogyasztásig.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.