Írd be, mit keresel:

Magnum házilag, szuperegyszerűen – 3 alapanyaggal

A Magnum a bolti fagyik királya, krémessége, lágysága és a roppanós csokiburok mindenkit levesz a lábáról, bármilyen ízű is legyen. Viszont ha van jégkrémformánk, otthon is elkészíthetjük, méghozzá semmi perc alatt, minimális munkával, 3 alapanyaggal.

Cookta - 2023.08.02.
Magnum házilag, szuperegyszerűen – 3 alapanyaggal

Sűrített tej és kókuszkrém, esetleg zsírosabb tejszín kihabosított keverékéből istenien krémes fagyialapot készíthetünk, ami csokiba burkolva önmagában is mesésen finom, de persze ízesíthetjük is egy pici vanília-kivonattal, becsokizhatjuk az egészet kakaóporral, majd mehetnek a jégkrémformába. Sokkal egyszerűbb, mint a klasszikus főzőtt fagyialap, és tényleg pár perc alatt megvan. Bármilyen jégkrémformát használhatunk, de ha szeretjük a pálcás fagyiféléket, érdemes egy jobb minőségű szilikonos formára beruházni, mert ebből nagyon egyszerűen kiemelhető a jégkrém.

Forrás: iStock

A Magnum lényege azért mégiscsak a roppanós csokiréteg, amit úgy készíthetünk el a legegyszerűbben, ha az olvasztott csokit – lehet ét, tej vagy fehér is – egy magasabb pohárba öntjük, majd a formából kiemelt jégkrémet határozott mozdulattal belemártjuk, majd kiemelve hagyjuk lecsöpögni és megdermedni. Persze a csokiba keverhetünk mandulát, diót, vagy megszórhatjuk a megmártott jégkrémet is kókuszreszelékkel, mogyoródarabkákkal, ki mit szeret. Visszatehetjük ezután a hűtőbe sütőpapírra téve, hogy legyen szabad formánk a következő adag jégkrémhez, de persze azonnal ehetjük is a krémes, hűsítő édességet.

Magnum házilag

Hozzávalók:

  • 40 dkg kókuszkrém vagy zsírosabb tejszín jól behűtve
  • 40 dkg sűrített tej
  • 30 dkg csokoládé
  • + darált dió vagy szeletelt mandula

Elkészítés: A kókuszkrémet és a sűrített tejet egy keverőtálba öntjük, és elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd jégkrémformába öntjük, pálcát rakunk bele, és fagyasztóba tesszük 8-10 órára.

A csokoládét összetördeljük, gőz fölött megolvasztjuk, majd egy magasabb pohárba öntjük, belekeverünk ízlés szerint darált diót vagy szeletelt mandulát. A jégkrémeket kivesszük a formából, és megmártjuk a csokoládéba, ami pillanatok alatt rádermed. Visszetehetjük a fagyasztóba tálalásig, de akár rögtön fogyaszthatjuk is.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.