Írd be, mit keresel:

Batbout – cuki mini pita serpenyőben sütve

Minden régiónak megvannak a jellegzetes kenyérféleségei, a batbout például a marokkóiak cuki kis serpenyőben sült mini pitakenyerük. Nagyon finom és mutatós, megtöltve partifalatnak is tökéletes, de csak úgy magában kínálva mártogatósokhoz, salátákhoz, grillezett fogásokhoz is nagyon jól működik.

Cookta - 2018.08.05.
Batbout – cuki mini pita serpenyőben sütve

Kétfalatnyi minizsemlére hasonlít a batbout, de mint a pita, ennek a belseje is üreges és levegős, ami szinte csalogat arra, hogy megtöltsük valamilyen szenvicskrémmel, felvágottal, sajttal vagy tonhalsalátával, de tunkoláshoz is ideális, ahogy piknikre, kirándulásra is.

Ezeket a kis cuki pitákat serpenyőben kell sütni, semmilyen zsiradék nem szükséges hozzá, könnyű és puha a belseje, finoman roppanós a külseje. Konyharuhába csomagolva 2-3 napig friss marad, de le is fagyaszthatjuk, könnyen felfrissíthetők pár perc alatt serpenyőben, mikróban vagy sütőben.

Batbout – marokkói mini pitakenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • kb. 3 dl langyos víz

Elkészítés: A búzadarát és a lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. Az élesztőt egy kis tálkában a cukorral és kevés langyos vízzel elkeverjük, majd a liszthez öntjük, és elektromos robotgép dagasztókarjával, folyamatosan, apránként adagolva a vizet lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk. A liszt és a búzadara fuggvénye, mennyi víz kell hozzá, ezért érdemes folyamatosan adagolni.

A tésztát pihentetés nélkül lisztezett felületen fél centi vékonyra kinyűjtjuk, és egy pogácsaszaggatóval vagy kisebb pohárral kiszúrjuk, és egy liszttel finoman meghintett konyharuhára rakosgatjuk, letakarjuk, és 1 órát kelni hagyjuk.

Ha megkeltek, egy teflonserpenyőt szárazon felforrósítunk, és a mini kenyérkéket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Azonnal tálalhatjuk, de kihűlve is finom és puha!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.